Vora 200 usuaris han acudit a jornades de formació des que ha començat el 2023.
Des de gener de 2023 fins hui dia, i podent tindre una visió global amb l’any finalitzat, han sigut moltes les ofertes formatives que s’han desenvolupat en el Racó d’Ademuz organitzades des de les diferents àrees que componen el Pacte per l’Ocupació.
Des de l’àrea Agropecuària s’han desenvolupat 8 cursos que des d’un principi es va pensar que podrien encaixar en la zona: va començar febrer amb el curs tècnic de “Poda de l’ametler i de l’olivera” i una jornada de “Grups de Consum: una alternativa sostenible”. Al març es va continuar amb una jornada de “Requisits higienicsanitaris d’explotacions apícoles”; i ja a la tardor s’han realitzat tres formacions: dos cursos tècnics denominats “Cultiu ecològic de la pomera” i “Cultiu i gestió de la tòfona negra” i una “Jornada d’elaboració de la sidra”. Totes aquestes formacions han sigut organitzades des d’esta àrea i finançades pel Servici de Transferència de Tecnologia, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
D’altra banda, i finançades per COAG i Fons FEADER s’han desenvolupat diversos cursos de “Manipulador de Plaguicides”; molt necessaris i que fa que els usuaris no s’hagen de desplaçar a altres comarques per a realitzar-los.
Des de l’àrea d’emprenedoria s’han desenvolupat el curs “Realitzar gestions amb l’administració des de casa” finançat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; i la formació pràctica de “Recuperació d’oficis tradicionals: espart I”, la qual ha sigut subvencionada a través del LABORA amb el pressupost concedit a l’Acord Territorial.
I finalment, des de l’àrea de turisme s’ha desenvolupat una formació denominada “Conducció i gestió de grups en el medi natural”, i pròximament es desenvoluparà una altra amb el nom “Aplicacions gratuïtes per a gestió d’allotjaments rurals”, finançats per CDT (Turisme Generalitat Valenciana).
Per tant, quant a les conclusions més importants en matèria formativa que veiem destaquem, d’una banda, l’increment del nombre d’accions formatives desenvolupades; i d’altra banda, l’augment de la participació en les accions formatives, destacant la participació d’un 10% de la població de la comarca; i finalment assenyalar la importància de les aliances aconseguides amb entitats públic-privades que col·laboren com a finançadors per al desenvolupament i la continuació del treball d’Acord Territorial en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local del Racó d’Ademuz.
Més informació sobre l’Acord Territorial en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local del Racó d’Ademuz:
www.rincondeademuz.es/rincon-impulsa/
Facebook: Mancomunitat de Municipis Rincón d’Ademuz
Instagram: @mancorincon @rincondeademuz.info
Administració: 978.78.24.25 // emprenderincon.admi@gmail.com
Turisme: 722.83.26.31 // emprenderincon.turismo@gamil.com
Emprenedoria: 664.49.64.04 // emprenderincon@gmail.com
Agricultura: 641.29.27.97 // emprenderincon.agricultura@gmail.com
Tècnic de Marca Territorial: 722.83.26.31 // tecnico@qualitatinterior.com