ActualitatAcord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaPactesPactes Alacant

PACTE’MA participa en les jornades sobre ecoturisme celebrades a Gata de Gorgos

By 26/10/2021No Comments

Passaport Marina Alta presenta els avanços del projecte al teixit empresarial present en les jornades amb una resposta molt positiva.

Pacte’MA i Creama, a través del projecte Passaport Marina Alta, va participar en la presentació del taller per a l’impuls econòmic de Gata mitjançant l’ecoturisme, turisme actiu i turisme rural.

Amb la participació d’emprenedors, comerciants, hostalers, propietaris d’habitatges per a l’allotjament, i obert a la ciutadania en general, es va presentar la temàtica dels tallers i com es desenvoluparan en les quatre sessions de treball.

L’objectiu dels tallers d’ecoturisme és formar als assistents, mitjançant una metodologia participativa, amb eines clau a l’hora d’emprendre un negoci o enfortir un ja existent, aprofitant els recursos que ja disposa Gata de Gorgos per a impulsar així l’economia de manera conjunta.

Passaport Marina Alta va tindre l’oportunitat de presentar el projecte, informar de la plataforma web d’informació turística i explicar els beneficis de visibilització i suport a tot el teixit empresarial turístic de la Marina Alta.

En la jornada del 5 d’octubre, es va realitzar una sessió pràctica amb la primera ruta experiència de Passaport, amb l’objectiu de testar-la i involucrar al teixit empresarial en el disseny de la web.

La primera part de la sessió va començar amb l’explicació del principal objectiu de Passaport Marina Alta, vertebrar el territori posant en valor tots els recursos turístics de la comarca i oferint al visitant i al resident totes les possibilitats de gaudir de la Marina Alta durant totes les èpoques de l’any.

Es va presentar l’eina turística tecnològica d’àmbit comarcal, encara en construcció, i la primera ruta pilot en format PDF descarregable.

Posteriorment, es va demanar la participació de tots els i les alumnes del Taller d’Ecoturisme de Gata, per a fer-los partícips en el disseny de les rutes. Es van mostrar molt actius transmetent les seues valoracions positives quan el treball realitzat, aportacions constructives en el disseny i tots els participants van expressar la seua voluntat a formar part del projecte Passaport Marina Alta.

Leave a Reply