Creama y Pacte’MA organitzen, junt amb la FVMP, una Jornada Apícola per a visibilitzar el sector i les seues oportunitats de futur

El passat 10 de novembre l’auditori del Ràfol d’Almúnia va acollir una jornada apícola que va congregar a apicultors de tota la Marina Alta. Va ser una sessió organitzada pel CREAMA com a secretaria tècnica del PACTE’MA i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Per part del CREAMA es va exposar el projecte de la Xarxa Agrícola, que treballa amb l’objectiu de revitalitzar el sector agrari de la Marina Alta. En aquesta jornada es van proposar una sèrie d’actuacions concretes per al sector apícola, enfocades a millorar la comercialització de la mel i posar en valor el producte apícola de la comarca.

A més de l’exposició de la Xarxa Agrícola, el projecte Passaport Marina Alta va informar de la web que s’està creant i que uneix els recursos públics i privats vinculats amb el turisme de la comarca. Aquesta eina digital recull rutes-experiències que transcorren per diversos municipis seguint una temàtica concreta, tractant vertebrar el territori a nivell turístic.

Seguidament els Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local de la FMVP en conveni amb LABORA, van informar de les diferents ajudes Kit Digital que es poden sol·licitar de cara a adaptar les empreses apícoles a la demanda dels consumidors actuals. També per part del centre Gasterra de la Universitat d’Alacant es va informar de la possibilitat d’incorporar persones en pràctiques per a tractar assumptes relacionats amb les colmenes i la producció apícola.

També  va participar en la jornada l’associació d’Apicultors del Montgó que va exposar la idea d’actuar conjuntament i crear una marca de mel amb identitat pròpia de la Marina Alta i amb uns estàndards de qualitat concrets.

Finalment es va generar un interessant debat entre els assistents que van intercanviar idees i inquietuds del sector.

Els projectes Xarxa Agrícola i Passaport Marina Alta s’engloben dins de CREAMA i PACTE’MA. estan subvencionats per LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, dins del programa AVALEM TERRITORI de la Generalitat Valenciana.

Leave a Reply