ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

Més de 550 persones han sigut informades sobre el projecte “Impulsalicante Barris i Pedanies IV”

By 25/01/2023No Comments

La quarta fase del projecte experimental del Pacte per l’Ocupació de la ciutat d’Alacant, “Impulsalicante Barris i Pedanies”, ha tingut un gran acolliment entre les diferents zones d’actuació en les quals s’ofereixen els serveis d’orientació per a la cerca d’ocupació i d’assessorament a l’emprenedoria.

De fet, des del maig passat de 2022, més de 550 persones han sigut informades sobre el servei. Entre les persones ateses, s’han inscrit en l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament d’Alacant 162 persones i s’ha intervingut amb 224 persones en situació de vulnerabilitat o situacions assimilades. La valoració de la satisfacció global del servei per part de les persones participants ha sigut de 4.96 en una escala tipus Likert de 5 punts.

Pel que fa a les intervencions realitzades, s’han dut a terme 529 sessions individuals d’orientació laboral i emprenedoria, a més del seguiment realitzat a través del correu electrònic, del servei de missatgeria instantània i de les trucades telefòniques. Una clara distinció del servei és l’atenció individualitzada, adaptada a la diversitat de cada perfil, per això s’han iniciat 80 Itineraris Personalitzats d’Inserció, s’han derivat a 198 persones a diferents formacions per a millorar la seua ocupabilitat, de les quals 50 han començat la formació, 235 persones han rebut diversos materials orientats cap a la millora de les tècniques de cerca activa d’ocupació com l’Agenda d’Ocupació i 99 persones han sigut derivades a ofertes d’ocupació, inserint-se 24 persones.

Quant a altres accions dutes a terme en els diferents barris i pedanies, cal destacar la coordinació i seguiment amb els diferents agents socials de les zones per a la derivació de persones interessades en el servei, els quatre Street Màrqueting realitzats i les 19 formacions en les zones d’actuació per a 122 persones.

El projecte experimental continua la seua marxa fins al 31 de març del 2023, podent arribar a més persones que es troben allunyades de les seus principals de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de la ciutat d’Alacant oferint el mateix servei de qualitat i proximitat.

Leave a Reply