ActualitatAcord territorial per l'Ocupació Camp de TúriaPactesPactes València

Accord Camp de Túria organitza el Túria Innovation Tranfer Day

By 25/01/2023No Comments

Mancomunitat Camp de Túria. La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat, en les instal·lacions de la Fundació Laboral de la Construcció de Bétera, el Túria Innovation Transfer Day. Una trobada que ha congregat a més de 200 persones representants de l’empresa i dels negocis de la comarca, així com instituts tecnològics, universitats, centres d’investigació i entitats públiques. Un esdeveniment que ha pogut realitzar-se gràcies a la col·laboració de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), la Diputació de València i Caixa Popular.

L’Acord Camp de Túria desenvolupa accions que acosten la innovació als sectors productius de la comarca i cerca solucions que donen resposta a les necessitats d’ocupació, indústria, formació i tecnologia que es presenten. Amb aquest objectiu, el Transfer Day ha sigut una trobada pionera en el territori per a transmetre coneixement innovador.

La jornada ha comptat amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; la secretària autonòmica d’Innovació i Transformació Digital, Marian Campello; així com el vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García-Reche. L’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío; i la gerent de la Fundació Laboral de la Construcció, María José Juan-Senabre també han participat en l’acte institucional d’inauguració.

Una primera part que ha tingut una xarrada motivacional a càrrec d’Estefanía San Agustín de l’empresa Domimber i que ha sigut presentat pel delegat d’Innovació de l’ens supramunicipal, Xavier Jorge. A partir d’aqueix moment, els espais han cobrat vida i el públic ha omplit la fira protagonitzada per les empreses del HUB Camp de Túria i per les entitats públiques.

Paral·lelament, el showroom ha tingut un gran acolliment i els projectes tecnològics presentats pels sectors de coneixement han mostrat iniciatives innovadores que estan prop de fer-se realitat. “Ha sigut una jornada única i sense precedents a Camp de Túria. És un orgull poder posar a la disposició dels sectors productius de la comarca un esdeveniment pioner que esperem que siga el primer de molts altres”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

D’altra banda, els i-talks d’agricultura, economia circular, mobilitat sostenible i digitalització han mostrat una radiografia actual i de futur sobre la innovació a Camp de Túria. Un esdeveniment que ha pogut seguir-se en streaming a través del canal de Youtube de la Mancomunitat.

A més, les xarrades curtes de 12 minuts sobre temes relacionats amb la ciberseguretat, metaverso i blockchain, entre altres; han despertat l’interès del públic assistent. En definitiva, s’han generat sinergies, aliances i oportunitats de negoci de col·laboració públic-privada que revertiran en benefici del territori, convertint així a la comarca en Territori Innovador.

Leave a Reply