ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

El Pacte de L’Alt Palància promou la sostenibilitat econòmica del seu territori

By 25/01/2023No Comments

La sostenibilitat econòmica no sols depén de l’Estat; l’activitat diària de qualsevol persona juga un paper bastant important, a més de l’activitat empresarial. L’Alt Palància ja compta amb empreses que inclouen a tots com a part del procés, optimitzant recursos, reduint el consum de matèries primeres i aprofitant els residus.

En aquest sentit, el Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància ha organitzat juntament amb el CEEI Castelló el FOCUS PIME “Alt Palància, territori sostenible”, esdeveniment que va tindre lloc en el municipi de Viver divendres passat 16 de desembre de 2022.

L’acte va començar amb una presentació de nou empreses joves que van presentar els seus productes i serveis (Con Alma Rural, Esveva, Gea Secrets, HERA Bienestar en Familia, NinfaLife, Runakai, Sioqué)

Seguidament el professor especialista en el cicle superior d’energies renovables de l’IES Alt Palància, Julián Mateo, va parlar de les oportunitats de les energies renovables en la comarca, tractant qüestions com la fiscalitat de les energies renovables, l’impacte econòmic que aquestes tenen sobre el territori, y els recursos energètics disponibles a la comarca.

Després de la seua ponència, el professor Mateo va moderar la taula redona “Sostenibilitat dels recursos naturals en el territori” en la qual participen empreses com la Cooperativa de Viver, Seridom, Enersoste i Lilao Aqua Renovables. A través d’elles vam poder conéixer les diferents actuacions que estan realitzant en matèria de sostenibilitat en el territori.

L’esdeveniment va propiciar un marc idoni d’oportunitats i intercanvi de bones  pràctiques, afavorint la relació, el contacte i la generació de sinergies entre les  empreses entitats i públic assistent.

Leave a Reply