ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

L’Ajuntament d’Elx signa el Pacte Territorial per l’Ocupació amb els sindicats i la patronal

By 12/10/2023No Comments

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, la secretària general de CCOO Vinalopó-Vega Baixa, Carmen Palomar, el secretari general d’UGT Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa, Ismael Senent i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a Alacant, Joaquín Pérez, van signar el 10 de juliol el nou pacte territorial en matèria d’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible del terme municipal d’Elx.

Els objectius generals se centren en el desenvolupament d’actuacions en matèria de foment de l’ocupació de qualitat, la formació de les persones aturades i ocupades i el foment de l’emprenedoria.
En compliment del Decret 235/2022, de 30 de desembre, del Consell, s’ha modificat i actualitzat l’anterior Acord Territorial de 2019, passant a denominar-se Pacte Territorial en matèria d’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible del terme municipal d’Elx, ATE ELX.

Aquest Decret 235/2022 regula l’adopció i el reconeixement dels pactes territorials per l’ocupació i el desenvolupament local participatiu i sostenible de la Comunitat Valenciana, creant-se el registre autonòmic de pactes per l’ocupació.

Es vol incidir de manera específica en el foment del desenvolupament sostenible social i econòmic del territori, l’ocupabilitat, la igualtat d’oportunitats i la inserció laboral. També en la millora de la qualitat de l’ocupació, la gestió dels recursos humans, la contractació, promoció dels drets laborals i la connexió entre les necessitats del teixit empresarial i les persones demandants d’ocupació.

Altres objectius prioritaris són atendre les persones fomentant la inclusió social de col·lectius desfavorits, la millora de les seues qualificacions professionals i afavorir el desenvolupament del model productiu. Cal impulsar les activitats empresarials ja existents i donar suport al sorgiment de noves iniciatives, especialment les que aporten major valor afegit a la ciutat.

L’alcalde ha assenyalat que, de manera paral·lela, el govern municipal continua treballant en el desenvolupament d’un pla municipal per l’ocupació, amb mesures directes per a la creació de llocs de treball, sent una de les majors preocupacions l’atur juvenil, el qual arriba al 30% entre la població de 18 a 25 anys.

Els sindicats CCOO i UGT han remarcat la necessitat de consensuar mesures econòmiques i d’ocupació per a posar projectes de vida en marxa, a més d’apostar per la formació. “Hem de donar resposta a les necessitats de les empreses i dels treballadors, desenvolupant un tipus de formació amb la qual obtindre professionals ben formats i que les empreses siguen competitives”, ha subratllat Carmen Palomar. “Els poders públics han d’oferir eines que afavorisquen la formació, l’ocupabilitat i l’emprenedoria”, ha apuntat Ismael Senent.
A més, des de CEV – Alacant han destacat la “importància d’aquest pacte per a la ciutat, posant el focus en el treball conjunt per a la creació d’un treball digne”.

Leave a Reply