ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

L’Ajuntament d’Elx i la Universitat d’Alacant intensifiquen la seua col·laboració

By 20/06/2022June 22nd, 2022No Comments

L’Ajuntament i la Universitat d’Alacant incrementen la seua cooperació per a la millor execució dels projectes experimentals d’ocupació i l’Estratègia Avalem Territori de LABORA SERVEF.

La col·laboració entre aquestes entitats es va iniciar en 2017, amb la realització del Diagnòstic Territorial per al terme municipal d’Elx, havent-se mantingut ininterrompudament des de llavors. Fins i tot durant l’etapa del confinament per la pandèmia es va mantindre el treball conjunt aprofitant les possibilitats de les noves tecnologies de la comunicació i la informació.

La participació entre Universitat i Ajuntament permet aprofitar en benefici mutu els coneixements i experiències de les dos institucions. L’ens educatiu també aporta el seu assessorament acadèmic en tractament de dades i temes estadístics, geogràfics i sociològics.

Per part seua, l’Ajuntament, a través del Departament d’Ocupació i Formació, compta amb un important patrimoni de programes en aquestes matèries, sempre des d’una perspectiva pràctica i pròxima als agents econòmics i socials, així com a la ciutadania en general. Cal recordar que l’Ajuntament és l’administració territorial més pròxima als veïns i veïnes de la ciutat.

En el marc de l’Estratègia Avalem Territori de LABORA SERVEF i els Acords Territorials en matèria d’Ocupació i Formació, el passat dia 6 de maig, en la seu del Departament d’Ocupació i Formació (carrer Uberna núm. 2), va tindre lloc una reunió presencial entre professors de la Universitat d’Alacant i tècnics municipals encarregats dels projectes experimentals.

Es van analitzar els objectius i el sistema d’indicadors del pròxim projecte EMPACE a implementar per l’Ajuntament d’Elx denominat “Sistemes d’intel·ligència artificial aplicats a l’aprenentatge en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria”. Els projectes EMPACE són cofinançats per LABORA i l’Ajuntament.

Aquest nou projecte experimental té com a objectiu donar resposta a les necessitats del territori en matèria d’ocupació, formació i foment de l’emprenedoria, mitjançant la utilització de les possibilitats que ofereixen les tecnologies vinculades a l’ús d’Internet i sistemes d’autoaprenentatge.

Es proposa crear un conjunt d’eines informàtiques que permeten l’aprenentatge en línia de manera interactiva, individualitzada i amena, aplicant tècniques pedagògiques avançades de mecànica de jocs. Per a això s’han establit tres línies d’actuació.

Línia 1: Creació d’aquestes eines utilitzant intel·ligència artificial, permetent un seguiment automàtic del progrés de cada usuari, al seu nivell formatiu i a la seua corba d’aprenentatge. S’incorporaran casos pràctics per a cada sector d’activitat i es proporcionaran dades estadístiques reals, permetent obtindre previsions de futur individualitzades.

Línia 2: Connexió entre les necessitats expressades per empresaris, treballadors i agents socials i econòmics signants de l’Acord Territorial, tant formatives com laborals, fomentant la cultura emprenedora i la intermediació laboral mitjançant aquestes eines en línia. En aquest sentit cal aprofitar les sinergies provinents de l’anterior Projecte Experimental, creació d’un “Espai Virtual per a l’ocupació, la formació i l’emprenedoria”.

Línia 3: especial atenció a les necessitats formatives i laborals de la joventut de la ciutat d’Elx.

La col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Regidoria de Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació s’estén a futurs esdeveniments, com l’organització pròximament d’una interessant Jornada sobre Patrimoni Cultural en el Centre de Congressos d’Elx.

Leave a Reply