El projecte de l’Acord Territorial de la Safor crearà una xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral (e-orienta) a través d’un sistema web d’informació i recursos.
Aquest projecte experimental pretén adaptar el procés d’orientació laboral a les noves demandes de l’entorn professional del segle XXI influenciat per les noves tecnologies. Per a això, el Personal Tècnic ha començat a recopilar bones pràctiques sobre e-orientació ja implementades a nivell mundial, a seleccionar les eines a implementar basades en la web, així com a desenvolupar metodologies i instruments d’intervenció en l’àmbit de l’orientació, l’ocupació, l’emprenedoria i la tecnologia basades en els mitjans electrònics de comunicació. El seu propòsit és crear un conjunt d’eines tecnològiques per a facilitar als usuaris l’accés a la informació i als recursos d’ocupació existents en el mercat de treball.
En la seua planificació inclou la creació d’un chatbot (una aplicació informàtica que simula una conversa amb un llenguatge natural) amb el qual ajudar pas a pas a les persones, així com un portal web en el qual es podrà accedir a tots els recursos (vídeos, píndoles formatives, enllaços, qüestionaris, etc.) sobre orientació laboral, emprenedoria, formació i ocupabilitat.
A més constitueix una oportunitat per al desenvolupament econòmic i social de la comarca i l’avanç cap a una societat del coneixement integradora i en igualtat d’oportunitats.
Recordem que aquest projecte es desenvolupa a través d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com a representant de tots els municipis de la comarca, Ajuntament de Gandia, Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor –FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costera-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.