ActualitatAcord territorial per a l'ocupació i desenvolupament local del Baix SeguraPactesPactes Alacant

Dos projectes empresarials sostenibles impulsats per dones guanyen el concurs de ‘Idees de negoci innovadores a la Vega Baixa’

By 13/09/2021No Comments

La iniciativa, que està promoguda per l’Acord Territorial per l’Ocupació, impulsa la creació de projectes empresarials innovadors a la comarca.

En Centre Social de Bigastro ha acollit hui el lliurament de premis del concurs ‘Idees de Negoci Innovadores a la Vega Baixa’, al qual han concorregut una vintena de projectes i que persegueix fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit comarcal, potenciant la creació i consolidació de negocis i iniciatives empresarials innovadores que contribuïsquen al desenvolupament econòmic sostenible de la Vega Baixa del Segura. En aquesta edició han participat persones emprenedores de deu localitats de la comarca, els quals han presentat solucions originals, creatives i innovadores per a donar resposta a necessitats no cobertes en el territori.

El concurs, que s’emmarca en la línia d’actuació “VEGA BAIXA EMPRÉN”, ha sigut promogut per l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Vega Baixa, integrat pel Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega), les organitzacions sindicals UGT i CCOO, i el teixit empresarial representat per la CEV i UEPAL, del pla Avalem Territori impulsat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA).

El jurat ha valorat les propostes sobre la base de criteris com la innovació i originalitat del projecte, la viabilitat econòmica i tècnica, el nivell d’impacte socioeconòmic i el grau de contribució al desenvolupament econòmic sostenible, entre d’altres.

Teresa Mª Belmonte Sánchez, alcaldessa de Bigastro, ha entregat el premi a la categoria Projecte Empresarial Innovador, dotat d’una tauleta, a l’emprenedora Alma María Pastor Belmonte, pel projecte Weko Eco Zero Residu, de productes de drogueria ecosostenible i biodegradables, amb retorn d’envàs, la qual cosa permet reduir els residus plàstics, fomentant un consum responsable i sostenible. Per la seua part, Nuria Andreu Mompean, regidora de Serveis Socials de l’ajuntament de Bigastro, ha fet el propi amb la categoria Dona Emprenedora, que ha guanyat Luidy Dhahianna Borges Molina pel projecte denominat Spain Paper Art, basat en l’economia circular i dedicat a la realització d’ornamentacions elaborades amb materials respectuosos amb el medi ambient. Aquest premi també ha estats dotat amb una tauleta digital.

Durant l’acte de lliurament s’ha posat en valor la idoneïtat dels projectes guanyadors, posant l’accent principalment en el seu enfocament sostenible i ressaltant, a més en aquest context, que el pròxim tres de juliol es farà efectiva la prohibició de plàstics d’un sol ús en tota la Unió Europea. Així mateix, durant tot aquest mes tindrà lloc el moviment global mediambiental Juliol sense plàstic, que ens convida a utilitzar el menor plàstic possible i incorporar hàbits de consum més sostenibles.

Rosa Mª Fernández, gerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega), ha posat de manifest la qualitat i innovació de la resta de projectes presentats al concurs, ressaltant la necessitat de fomentar l’emprenedoria femenina, atés que, del mig centenar d’assessoraments empresarials realitzats en el marc de Vega Baixa Emprén en 2020, només el 23% correspon al col·lectiu de dones. Per grups d’edat destaca la iniciativa emprenedora dels joves menors de 30 anys, que aconsegueix el 54% del total d’atencions realitzades.

També ha puntualitzat que els projectes guanyadors rebran un any de tutorització personalitzada per part del personal tècnic especialitzat en assessorament empresarial, a fi de llançar el projecte al mercat i millorar diferents àmbits del negoci. Al mateix temps ha destacat que el Consorci forma part del Mapa d’Entitats i Serveis a l’Emprenedoria de la Comunitat Valenciana, que impulsa la creació d’empreses des de la seua posada en marxa fins al desenvolupament del projecte, potenciant la iniciativa emprenedora a la Vega Baixa especialment entre el col·lectiu d’aturats. Aquesta iniciativa es basa en la necessitat d’un correcte assessorament als projectes empresarials de les persones emprenedores per al seu bon desenvolupament futur a través de l’assistència tècnica especialitzada, amb la finalitat de transformar una idea de negoci en una empresa viable i competitiva.

Leave a Reply