ActualitatLabora

Labora seleccionarà més de 600 joves titulats per a treballar en el sector públic com a primera experiència laboral

By 20/06/2022No Comments

Labora seleccionarà més de 600 joves titulats per a treballar en el sector públic com a primera experiència laboral

  • En breu es posaran en marxa les contractacions, per a les quals és imprescindible estar inscrit com a demandant d’ocupació en LABORA.
  • Es tracta de contractacions d’un any en la modalitat de contracte formatiu per a l’obtenció de la pràctica professional en empreses del sector públic dirigides a menors de 30 anys amb titulació universitària.

València (09.06.22). LABORA seleccionarà a 610 joves titulats que treballaran durant un any en empreses del sector públic de la Generalitat a través del programa “Primera Experiència” en el món laboral. Aquesta subvenció es dirigeix a menors de 30 anys que hagen finalitzat la seua formació universitària en els últims tres anys i cerca atraure talent jove a l’administració valenciana alhora que proporcionar una experiència laboral a les persones joves.

Per a poder prendre part en aquest procés, que s’emmarca en Avalem Joves, és imprescindible que els aspirants figuren d’alta com a demandants d’ocupació en LABORA.

Els perfils, que es poden consultar en aquest enllaç (https://labora.gva.es/va/ciutadania/busque-ocupacio/mes-oportunitats/ocupacio-publica) són graus i postgraus de les branques d’Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria i Arquitectura Agroalimentària i Forestal, Arquitectura, Enginyeria Civil i Edificació, Ciència i Tecnologia per a la Salut, Industrial i Aeronàutica, Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Gestió. I doctorats dels àmbits d’Agroalimentació i Biotecnologia, Arquitectura, Art, Ciències, Economia i Ciències Socials, Enginyeria Civil, Enginyeria industrial, TIC.

Aquelles persones que complisquen els requisits solament han d’enviar un correu electrònic a: epriex2022@gva.es. Una vegada enviat el correu, des de LABORA es posaran en contacte amb ells per a informar de les condicions específiques i com han de procedir per a optar a aquestes contractacions.

Aquestes contractacions permetran accedir a persones joves a una primera experiència laboral en la disciplina per a la qual s’han format, afavorint d’aquesta manera la seua integració en el mercat laboral. A més, permetrà que aquests joves tinguen contacte amb el sector públic i coneguen les possibilitats professionals que en ell poden trobar.

Així mateix, figurar com a demandant d’ocupació en LABORA, Servei Valencià de Formació i Ocupació, permet tindre accés a una sèrie d’avantatges que permeten per exemple participar en programes de suport a la inserció laboral juvenil finançats per la Unió Europea, optar a ocupacions qualificades en organismes públics i privats o accedir a llocs remunerats respectant els convenis col·lectius.

Per a saber com inscriure’s en LABORA, n’hi ha prou amb punxar en aquest enllaç: (https://www.youtube.com/watch?v=aRRnZehPsHw&list=PLOaN2P-vtVxv84xFoGEb5nBQ58_LJccZg&index=3).

Aquests contractes compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons extraordinaris del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, aprovats per a combatre els efectes de la pandèmia i entre els objectius de les quals també es troben afavorir la inserció de les persones joves en el mercat laboral, ja que la taxa de desocupació del col·lectiu jove és molt elevada a Europa, però especialment alta a Espanya.

Les entitats del sector públic que ofereixen aquestes contractacions són el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions, Agència Valenciana de la Innovació, Institut Valencià Conservació, Restauració i Investigació, FISABIO, Institut Valencià de Serveis Socials, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, INCLIVA, Consorci del Consell de l’Horta de València, Fundació de la Comunitat Valenciana Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani, Gestió Integral de Serveis d’Emergència, Ciutat de les Arts i les Ciències, Consorci de Museus, Agència Tributària Valenciana, IVAM, Institut Sanitari i Biomèdic d’Alacant, Sanejament d’Aigües Residuals, FGV, IVIA, Palau de les Arts Reina Sofia, IVC, Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Fundació Investigació de l’Hospital La Fe, VAERSA, Turisme Comunitat Valenciana.

Leave a Reply