ActualitatLabora

Labora ofereix noves places per a la novena edició dels cursos d’idiomes en línia gratuïts

By 12/05/2022No Comments

LABORA ofereix noves places per als cursos d’idiomes en línia gratuïts. Fins al 15 de maig roman obert el període d’inscripció per a la novena edició d’aquests cursos. En les anteriors edicions ja han participat més de 4 mil persones per a la formació en anglés, francés i alemany. Com fins ara, el desenvolupament dels cursos és íntegrament en format en línia.

Aquesta novena edició es realitzarà entre el 24 de maig i el 18 de novembre i ofereix la possibilitat d’inscriure’s en anglés per als nivells A1, A2, B1 i B2, francés A1 i A2 i alemany A1 i A2. L’oferta formativa del campus virtual es pot consultar en la pàgina web de LABORA (https://labora.gva.es/va/oferta-formativa).

Sobre els cursos d’idiomes
La duració dels cursos corresponents als nivells A1 i A2 és de 150 hores, mentre que els de nivell B1 i B2 són 240 hores. Tots aquests cursos són completament en línia, amb el que la seua realització es pot fer en qualsevol moment del dia, així com la realització de qualsevol consulta als tutors dels cursos.
Per a accedir als cursos és necessari figurar com a demandant d’ocupació o inscriure’s en Labora (actualment a través de cita en aquest enllaç). Una vegada inscrites, les persones interessades han de matricular-se en la web de Labora (http://labora.gva.es/va/oferta-formativa). Per a resoldre els dubtes sobre la inscripció als cursos, Labora ha publicat en el seu canal de YouTube un tutorial amb els passos (https://www.youtube.com/watch?v=AEQbgP9p5GE) i amb la documentació que és necessària per a poder accedir al campus: https://www.youtube.com/watch?v=oA9VuLgLpDA

Cal ressaltar que aquesta formació està dirigida prioritàriament a persones desocupades encara que subsidiàriament poden participar persones ocupades, és totalment gratuïta i compta amb el suport de la Unió Europea, que cofinança aquests cursos a través del Fons Social Europeu.

Alta participació en tots els idiomes
L’anglés és l’idioma més demandat pels participants. Un total de 2.738 alumnes han triat aquest idioma, i d’ells el més cursat ha sigut el nivell A1 amb 849 persones.
No obstant això, s’observa un clar ascens en la demanda dels altres dos idiomes oferits, tant francés com alemany. En tots dos idiomes s’ha multiplicat quasi per tres els alumnes que han participat en les últimes edicions respecte dels quals van prendre part en la primera. Quasi 900 persones han triat francés mentre que l’alemany ha sigut cursat per més de 500 alumnes.

Cursos de competències transversals
Així mateix, els cursos en competències transversals continuen oferint la seua formació i cada mes s’obri el període d’inscripció per a prendre part en ells. Aquests cursos tenen com a objectiu millorar la inserció laboral de les persones desocupades i formar-les en les competències més demandades pels sectors productius de la Comunitat.

Aquests cursos s’han triat entre les 20 especialitats que milloren les habilitats personals i interpersonals més demandades per les empreses a l’hora de seleccionar al personal: comunicació, lideratge, tècniques per a afrontar l’estrés o la gestió del temps, entre altres.

La seua duració és de 25 hores, estan tutoritzats i doten a aquelles persones que els cursen d’un diploma d’aprofitament. Ja que també són en línia, estan disponibles per a la seua realització durant les 24 hores del dia.

Aposta per la formació online

Labora ha fet una aposta per la formació en línia, cada dia més demandada per la ciutadania. Així, des de la crisi sanitària a conseqüència de la pandèmia, s’ha reforçat l’oferta del campus virtual que permet una formació a distància, a la mesura de cada persona i de forma més segura.

Es pot accedir al curs a través de qualsevol dispositiu electrònic, la qual cosa facilita molt les possibilitats d’accés als participants. Simplement cal entrar a l’aula virtual de LABORA, introduir l’usuari i contrasenya per a tenir accés a tots els continguts docents, recursos didàctics i els diferents xats per a comunicar-se tant amb l’equip docent com amb la resta d’alumnes.

Leave a Reply