ActualitatUniversitat ValènciaUniversitatsUniversitats AlacantUniversitats Castelló

Les Universitats realitzen diversos estudis d’innovació territorial per a AVALEM TERRITORI 2022

By 09/05/2022May 12th, 2022No Comments

Durant l’any 2022 la Universitat de València, la Universitat Jaume I i la Universitat d’Alacant estan duent a terme diversos informes sobre innovació territorial i ocupació com una acció del programa AVALEM TERRITORI en el marc del conveni de col·laboració entre el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) d’una banda, i les universitats abans esmentades.

Entre els informes trobem el del sector logístic i ocupació, l’economia dels cuidats i polítiques d’ocupació i, finalment, l’anàlisi de la digitalització en el mercat laboral d’espais rurals.

En el sector logístic s’estan estudiant a la província de València, l’àrea metropolitana de València (Horta Nord, Horta Sud i València), la comarca de la Safor i la comarca de la Costera. A la província de Castelló s’analitzen l’àrea de Castelló (litoral i connexió amb Port Castelló), l’àrea logística Camí Fondo (Plana Baixa) i el pacte Maestrat Litoral. A la província d’Alacant s’aborda el sector logístic en l’àrea Metropolitana d’Alacant-Elx (l’Alacantí, Baix Vinalopó), a la Vega Baixa i a la Marina Alta.

L’informe de la innovació en l’economia dels cuidats i polítiques d’ocupació que contemplarà una contextualització i una anàlisi de l’escenari actual, les tipologies i modalitats, les singularitats territorials en la Comunitat Valenciana, l’impacte en l’ocupació relacionat amb l’economia dels cuidats, i les necessitats formatives del sector i recomanacions de millora.

L’Informe de la digitalització en el mercat laboral d’espais rurals de la Comunitat Valenciana tindrà com a objecte l’estudi les comarques en procés de despoblació, com són els Ports, Alt Maestrat, part del Baix Maestrat, L’Alcalatén, Alt Millars i l’Alt Palància a la província de Castelló. El Racó d’Ademuz, la Serrania, la Plana d’Utiel-Requena, la Vall de Cofrentes-Ayora, la Canal de Navarrés, i parcialment la Costera, la Vall d’Albaida, la Foia de Buñol a la província de València. I a la província d’Alacant s’aborden les comarques del Comtat, l’Alcoià, l’interior de les Marines, i parcialment, el Vinalopó i la Vega Baixa.

Leave a Reply