ActualitatLabora

Labora destina 2,6 milions per a la realització de projectes experimentals que incentiven l’ocupació

By 13/10/2020November 10th, 2020No Comments

Labora destina 2,6 milions perquè els Pactes Territorials per l’Ocupació realitzen projectes experimentals que incentiven l’ocupació

• Avalem Territori adapta les polítiques actives d’ocupació en el territori, vinculant les necessitats reals entre persones i empreses
• L’impuls a la promoció turística, a la digitalització i l’activació laboral a conseqüència de la Covid19, entre els projectes subvencionats

València (11.10.20). Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, a través del seu programa Avalem Territori, destinarà 2,6 milions d’euros perquè els Pactes Territorials per l’ocupació puguen impulsar 27 iniciatives experimentals de foment de l’ocupació en el territori valencià.

Els Pactes o Acords Territorials d’Ocupació són una eina dissenyada a la fi dels anys 90 amb l’objectiu d’incentivar l’ocupació des de la cooperació dels agents del territori més significatius a través de la participació de diferents institucions públiques, agents socials i representants del món de l’empresa.

Entre els projectes seleccionats per a dur a terme els pactes territorials es poden trobar projectes molt concrets, com el Pla de reinserció, activació laboral i empresarial a conseqüència de la Covid19 de l’ajuntament d’Elx; o el Pla d’Impuls a la Promoció Turística com a eina de dinamització econòmica Territorial IV de l’ajuntament de Traiguera. També s’acullen projectes impulsats per pactes entre diversos territoris, com és la llançadora de formació, ocupabilitat i emprenedoria 20/21 impulsada pel Consorci General del Pacte Territorial per l’Ús de Municipis Ceràmics; o el projecte La Ribera Impulsa 4.0, per a impulsar la digitalització i la sostenibilitat del Consorci de la Ribera.

La concessió d’aquestes ajudes està recollida dins del Programa Avalem Territori, per a dur a terme projectes experimentals en matèria d’ocupació i desenvolupament local. L’execució dels projectes, que s’estendrà al llarg de 6 mesos i haurà de finalitzar el 31 de març de 2021, començarà al llarg del mes d’octubre.

Avalem Territori
La idea central del projecte ‘Avalem Territori’ del Servei Públic d’Ocupació Valenciana és desenvolupar un nou model de gestió que adapte l’exercici de les polítiques actives d’ocupació al territori, de manera que les vincule i connecte amb les necessitats reals de les persones i de les empreses.

“El Pla ‘Avalem Territori’ té dos objectius: el diagnòstic de les necessitats i singularitats dels territoris valencians, i l’impuls nous projectes innovadors i experimentals” per a “ajustar-se a les particularitats del teixit productiu en cada racó de la nostra Comunitat”.

Un dels aspectes més nous consisteix en la realització d’una radiografia de la formació per a l’ocupació adaptada a cadascuna dels territoris. El diagnòstic territorial de ‘Avalem Territori’, realitzat amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes, ha permés obtindre informació detallada de les característiques del mercat de treball en tots els municipis de la Comunitat.

Leave a Reply