ActualitatUniversitatsUniversitats Castelló

La Universitat Jaume I participa en la presentació de les estratègies en el pacte Castelló Nord

By 30/09/2020No Comments

El pacte Castelló Nord va realitzar la sessió de presentació d’estratègies el passat 18 de setembre a Traiguera. L’acte, que va tindre lloc en el centre cultural, va comptar amb la presència de representants dels ajuntaments integrants del pacte i dels sindicats CCOO i UGT. El document d’estratègies, que havia sigut prèviament distribuït, va ser presentat pel professor Vicente Budí, de la UJI.

El pacte Castelló Nord centra la seua acció estratègica en el projecte de promoció turística Terres del Maestrat ànima interior. L’objectiu és articular el turisme com a motor de desenvolupament per al conjunt del territori i aprofitar el seu caràcter transversal i les implicacions sobre la resta dels sectors productius del territori. Aquests últims són l’agricultura, especialment la producció d’oli d’oliveres mil·lenàries, la ramaderia i la indústria agroalimentària, principals activitats que s’entrellacen amb el turisme.

La participació de la Universitat Jaume I en l’elaboració dels documents d’estratègies per a l’ocupació dels pactes de la província de Castelló, igual que ha succeït amb els equips universitaris de València i Alacant, ha consistit en l’assessorament i participació en l’elaboració dels documents d’estratègies d’acord amb la metodologia dissenyada per les universitats.

Durant aquest exercici, i com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, els contactes i reunions de treball amb els pactes s’han realitzat majoritàriament per via telemàtica. En aquest sentit, els contactes no presencials amb els pactes han format part de la relació quotidiana entre els equips universitaris i els tècnics responsables dels pactes i, en particular, dels encarregats de l’elaboració de les estratègies per l’ocupació. La nova normalitat permet també, amb totes les mesures de seguretat, la realització d’algunes accions presencials com ha sigut la presentació d’estratègies Castelló Nord.

Leave a Reply