ActualitatUniversitat ValènciaUniversitats

La Universitat de València coordina les Jornades Formatives d’Avalem Territori

By 14/09/2021No Comments

Per primera vegada des del projecte Avalem Territori, de LABORA, s’ha programat un curs formatiu que ha tingut com a missió central millorar la formació entorn del desenvolupament de les accions del programa Avalem Territori. Han integrat el curs 13 jornades, presencials i en línia, caracteritzades per la participació d’experts universitaris, equip de tècnics dels Pactes per l’ocupació, representants de Labora, i altres actors territorials.

S’han tractat diversos temes, com la definició del Laboratori Valencià per l’Ocupació, els projectes experimentals explicats pels propis pactes, la innovació territorial en sectors determinats, o els processos de participació. També es van impartir tallers sobre comunicació i geolocalització de dades.

Les jornades, gratuïtes i obertes al públic mitjançant inscripció, han tingut la singularitat d’impartir-se en 13 Pactes diferents, distribuïts per la geografia de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera s’ha insistit en el valor que adquireix la realització del curs en el propi territori valencià, i una presa de consciència de les desigualtats existents.

Membres investigadors del Departament de Geografia de la Universitat de València han realitzat a més les labors de coordinació tècnica per al seu adequat desenvolupament.
En les pròximes dates es decidiran les noves ofertes formatives, així com les novetats d’organització i professorat per a la següent edició.

En 2021 els pactes i municipis que han acollit les sessions formatives són Pacte Territorial per a l’Ocupació a la Ribera, PATER (Alzira), Consorci Intermunicipal Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó (Petrer), Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Alt Palància (Castellnovo), Acord Territorial per l’Ocupació Horta Sud (Catarroja), Acord Territorial per a l’Ocupació Els Ports (Castellfort), Pacte Territorial per l’Ocupació de l’Alacantí i Pactes alacantins (Xixona), Acord territorial per l’Ocupació Camp de Túria i Pactes valencians (Llíria), Pacte Territorial per a l’Ocupació Maestrat Litoral i Pactes castellonencs (Benicarló), Fundació València Activa (València), Acord Territorial per a l’Ocupació i Desenvolupament Local de la Vega Baixa (Ciutat Quesada- Rojales), Acord territorial en matèria d’ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi (Utiel), Pacte territorial per l’ocupació de la Plana Baixa (Eslida) i Acord Comarcal en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta (Pego).

Leave a Reply