Acord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxActualitatPactesPactes Alacant

La Regidoria de promoció econòmica i ocupació de l’Ajuntament d’Elx reforça el seu compromís amb el desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat.

By 20/07/2020November 10th, 2020No Comments

De tots és conegut els efectes que està tenint, tant socials com econòmics, la pandèmia provocada per la COVID-19. Durant la vigència de l’estat d’alarma s’han adoptat determinades mesures. A fi de minorar-los s’ha posat en marxa el programa de subvencions Reactiva’t Elx, dirigit a pal·liar els efectes de la pandèmia sobre treballadors autònoms i microempreses.
Cal destacar les AJUDES REACTIVA’T ELX. Aquest programa té per objectiu compensar la reducció d’ingressos produïda com a conseqüència de la nova situació, facilitant liquiditat a les persones autònomes i microempreses del municipi d’Elx. La seua quantia global ascendeix a 3.400.000€ i està destinat a persones autònomes o microempreses de fins a 5 treballadors. Es divideix en dues modalitats:
– Programa 1: dotat amb 2.000.000 €. Activitats paralitzades pel RD 465/2020 de 17 de març que modifica l’article 10 del RD 463/2020 de 14 de març.
– Programa 2: dotat amb 1.400.000 €. Activitats no paralitzades però que han experimentat una reducció de la seua facturació d’almenys un 40%, segons condicions establides en les bases reguladores del programa de subvencions.
D’altra banda, s’està produint la volta a l’activitat normal en els diferents programes i activitats que es desenvolupen des de la Regidoria, entre els quals destaquen:
– Subvencions destinades a la contractació de persones desocupades en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. Programes EMCORD i EMCORP.
– Programes experimentals emmarcats en l’Acord Territorial d’ocupació i desenvolupament local.
– Subvencions Elx Empra.
– Intermediació laboral a través de l’Agència Municipal de Col·locació.
– Programes mixtos d’ocupació i formació Et Formem, Taller d’Ocupació.
Actuacions per a fomentar la creació de noves empreses:

– Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE).
– Obertura del Centre de Gestió del Desenvolupament Empresarial.
– Oficina Municipal de l’Emprenedor.

Leave a Reply