ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Elx participa en el XXVI Fòrum de Ciutats per l’Ocupació – Barcelona

By 04/04/2023No Comments

L’esdeveniment ha tingut lloc a Barcelona, els dies 9 i 10 de març de 2023, havent-se tractat un conjunt de temes relacionats amb les polítiques socioeconòmiques d’ocupació i formació, realitzades pels grans municipis.

Imatge: www.ciudadesporelempleo.es

La Xarxa de Ciutats per l’Ocupació va nàixer per a afavorir la cooperació i l’intercanvi de bones pràctiques entre les ciutats integrants. Els Fòrums de Ciutats per l’Ocupació se celebren anualment per a posar en comú les diferents polítiques d’ocupació, a través de la cooperació i l’intercanvi de bones pràctiques.

L’Objectiu Genèric del Fòrum és millorar l’eficàcia de les polítiques d’ocupació i formació que desenvolupen els municipis. Tot això es concreta en una sèrie d’objectius operatius:

– Facilitar la col·laboració i millorar l’eficàcia en la lluita contra la desocupació des de l’àmbit local.

– Aprofitar totes les potencialitats de les actuacions que desenvolupen els ajuntaments en matèria de formació i inserció social i professional.

– Divulgar les millors pràctiques.

– Millorar la informació i la formació del personal i contribuir al coneixement de la perspectiva local de l’ocupació.

– Fomentar la investigació sobre metodologies d’intervenció en l’àmbit local.

– Millorar la col·laboració amb les empreses i agents locals.

– Aportar informació, anàlisi estadística, documentació i formació per als ajuntaments i ens locals, els seus responsables i treballadors.

– Proporcionar una anàlisi del marc jurídic i de la relació institucional.

– Difondre les activitats dels ajuntaments i els ens locals d’ocupació.

En la consecució d’aquests objectius el funcionament del Fòrum es concreta en l’existència d’un entorn virtual de col·laboració i de reunions plenàries de caràcter periòdic i rotatori entre els diferents Ajuntaments adherits. Així mateix es disposa d’una “oficina tècnica” externa i comuna a tots els ajuntaments participants.

D’altra banda, cal indicar que el Fòrum de Ciutats per l’Ocupació és un marc estable de cooperació i intercanvi de les polítiques d’ocupació entre ajuntaments de més de 100.000 habitants.

Actualment formen part del mateix més de 21 ciutats, entre les quals es troben Alacant, Albacete, Alcorcón, Barcelona, Burgos, Castelló, Lleida, Màlaga, Madrid, Móstoles, Múrcia, Sevilla, València, Saragossa, etc.

La ciutat d’Elx va participar en el XXVI Fòrum de Ciutats per l’Ocupació – Barcelona, realitzant una ponència en la qual es van exposar els diferents programes d’ocupació, formació i emprenedoria realitzats des de la Regidoria de Promoció Econòmica. També es van destacar les diverses fortaleses econòmiques, socials i culturals del nostre municipi.

Leave a Reply