ActualitatConsorci per a la creació d’ocupació de l’Horta Sud. Acco SudPactesPactes València

La Mancomunitat gestionarà una línia d’ajudes de 180.000 Euros per la Digitalització i Transformació Ecològica de xicotetes empreses de la Comarca.

By 17/06/2022June 22nd, 2022No Comments

La Mancomunitat de l’Horta Sud, a través de l’Acord Territorial per l’Ocupació, gestionarà una línia d’ajudes de 180.000 euros per a donar suport a la digitalització i la transformació ecològica d’empreses, autònoms i micropimes de la comarca. Les ajudes s’emmarquen dins del projecte pilot BETA JOVE finançat amb fons europeus Next Generation i que està duent a terme la Mancomunitat de l’Horta Sud juntament amb Pactem Horta Nord i València Activa.

Un total de 60 empreses de la comarca podrien beneficiar-se d’aquestes ajudes, de 3.000 euros per projecte, que finançaran xicotetes iniciatives de millora com el mesurament de resultats, projectes de formació del personal o incorporació de joves i actuacions d’innovació de mercat o de transformació digital. Això sí, el 70% de les iniciatives hauran d’estar orientades a la transformació digital i l’economia verda.

L’objectiu d’aquest projecte, que compta amb la col·laboració de Labora, és el d’abordar la transició de les microempreses i els autònoms cap a una economia verda i digital. Es tracta d’un programa pilot innovador que està duent-se a terme, a més d’en la Comunitat Valenciana, a Extremadura i País Basc.

Les empreses interessades a posar en marxa alguna iniciativa de millora orientades a la transformació digital i economia verda poden posar-se en contacte amb el personal tècnic de l’Acord Territorial per l’Ocupació de la Mancomunitat de l’Horta Sud emplenant un xicotet qüestionari que trobaran en l’enllaç https://bit.ly/formularibeta

Incorporació al mercat de treball de 58 joves

Un altre dels eixos del projecte BETA que també treballarà la Mancomunitat de l’Horta Sud té com a objectiu la incorporació al mercat laboral de 58 joves de la comarca no universitaris i en situació d’atur. Els joves hauran d’estar inscrits en el programa de garantia juvenil del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i la seua incorporació a les empreses no suposarà cap despesa per a les companyies que els contracten.

Els contractes seran per espai de sis mesos, i un d’ells es dedicarà a l’orientació laboral. Durnat la resta els joves faran tasques pròpies dels llocs de treball amb els quals compte l’empresa receptora. Els joves rebran una compensació econòmica pel seu treball mentre que a les empreses no els suposarà cap cost perquè les incorporacions estan subvencionades al 100% i seran compatibles amb les ajudes a la digitalització i transformació ecològica.

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud José Francisco Cabanes ha agraït la confiança depositada per Labora i la Generalitat Valenciana en la Mancomunitat de l’Horta Sud per a la gestió d’aquestes ajudes que segur seran “una ajuda per al teixit empresarial de la comarca”.

Leave a Reply