ActualitatAcord Territorial pel Consell Econòmic i social comarcal Foia de Buñol-ChivaPactesPactes València

La Mancomunitat de la Foia adapta les seues estratègies territorials de creació d’ocupació al context post pandèmia

By 08/09/2021No Comments

La mancomunitat ha posat en marxa un qüestionari per a conéixer les noves necessitats de la ciutadania en l’àmbit de la recuperació econòmica i social després de la pandèmia.

La pandèmia del Covid-19 ha canviat les prioritats de totes les institucions públiques en la prestació de serveis cap a la ciutadania, que presenta noves necessitats i requereix d’un esforç major. Per això, des de la Mancomunitat de la Foia s’han realitzat diferents actuacions amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic des del punt de vista sociològic i de prospectiva social.

Les conclusions principals apunten a una extensió de factors de vulnerabilitat a sectors socials que abans de la pandèmia gaudien d’un major nivell adquisitiu. Això s’ha degut a les restriccions sobre l’activitat productiva que han sigut necessàries per a contindre el virus, i que ha ocasionat ERTO o tancaments d’empreses. Per això, una quantitat important de veïnes i veïns s’han vist en l’obligació de mirar cap a altres sectors i requereixen dels mitjans necessaris per a la seua formació i readaptació professional. Des de la mancomunitat s’han adaptat les estratègies sectorials de creació d’ocupació i els projectes experimentals en el marc de l’EMPACE per a contribuir a la recuperació

També per a les empreses la pandèmia ha sigut un element que ha motivat el canvi de plans operatius de manera substancial, i també necessiten del suport de les institucions. Des de la Mancomunitat s’ha recollit aquestes noves demandes per a continuar realitzant una labor d’impuls i facilitació de la implantació de noves i més modernes visions de negoci que permeten augmentar la competitivitat del teixit empresarial comarcal.

Al llarg d’aquest any 2021 i el següent està previst que comencen a donar fruits les noves accions que es desenvoluparan en virtut del diagnòstic que ha permés realitzar el procés d’investigació social i el qüestionari a la ciutadania i a les empreses de la comarca.

Leave a Reply