ActualitatAcord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViPactesPactes València

La campanya “Agricultura professió de futur” premie Economia en els I Premis Comarques d’Interior del Periòdic Ací

By 30/07/2022No Comments

Una campanya nascuda en el marc de Projecte Experimental d’ocupació Adapt@t+21 com a proposta de la taula sectorial d’agricultura per a la dignificació de la professió i la posada en valor de la mateixa com una opció de futur per a joves de la comarca.

5 de juliol de 2022

El passat 29 de juny va tindre lloc a Utiel la gala de lliurament dels I Premis Comarques d’Interior del Periódico de Aquí. En ell van ser presents les comarques de la Plana d’Utiel-Requena, la Foia de Buñol-Chiva i la Vall d’Ayora-Cofrentes. A l’esdeveniment van assistir, entre altres, representants municipals i supramunicipals, empreses, societat civil, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Toni Quintana, i l’assessor especial de Projectes Europeus per a la Generalitat Valenciana, Bartolomé Nofuentes.

Es van entregar un total de 15 premis dels quals dos van ser per a la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi (MITV). El premi Economia per la campanya “Agricultura. Professió de futur. Essencial, única i nostra” i el Premi Governança per Terra Boval. Tots dos premis són el resultat d’accions nascudes des de projectes liderats per la MITV, a la qual pertanyen els nou municipis que componen la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

El president de la MITV, Gabriel Mata, va recollir el premi Economia de mans d’Eloísa Viana, primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Utiel i després d’agrair el premi va expressar que era el portaveu de totes les entitats signants de l’Acord Territorial en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la MTIV, promogut per LABORA a través d’AVALEM TERRITORI. Gràcies a aquest Acord es realitzen els projectes experimentals d’ocupació, Adapt@+t, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia de la comarca a partir de les necessitats reals de les persones i de les empreses i integrant als agents territorials i sectorials. Finalment va dir que la campanya premiada és una proposta de la Taula Sectorial d’Agricultura nascuda en el marc d’Adapt@t+21 per a dignificar aquesta professió que és ESSENCIAL, ÚNICA I NOSTRA. “Una professió de la qual tots estem orgullosos i gràcies a la qual hem desenvolupat la nostra economia i els nostres productes internacionalment reconeguts. I és que, en aquesta terra portem l’agricultura en l’ADN i no podem consentir que es perda aquesta activitat”.

Leave a Reply