Acord territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local Alcoi - Ibi - OntinyentActualitatPactesPactes Alacant

Innovació i tecnologia per a continuar avançant en els objectius del territori Actaio

By 20/07/2020November 10th, 2020No Comments

Breu explicació: Des de ACTAIO (Pacte Territorial per l’Ocupació Alcoi- Ibi- Ontinyent) es realitzen 18 Webinars encaminats a millorar habilitats per a la cerca d’ocupació i donar a conéixer el potencial que tenen les ocupacions en els sectors productius amb més pes en el territori.
Les activitats presencials que es tenien previstes dins del projecte ACTAIO es van veure paralitzades per la crisi de la Covid-19, la qual cosa va suposar la necessitat de reinventar-se per a poder seguir avant amb totes les accions que van quedar pendents. D’aquesta manera, es va apostar per usar les TIC que tant s’havien promogut per a dur a terme la formació sobre cerca de treball i ocupabilitat. De manera innovadora es va apostar pel format de Webinar, de caràcter breu, d’al voltant d’uns 40 minuts de presentació i alguns minuts al final per a resoldre dubtes i escoltar comentaris. El públic d’aquests Webinars ha abastat diferents perfils, des de persones que buscaven ocupació o formació fins al personal de serveis d’orientació, docents de FOL, docents de centres educatius d’ESO o docents d’FP.
Alguns dels temes tractats han sigut eines per a cerca de treball (ús del mòbil, plataformes d’ofertes d’ocupació, millora en l’ús de xarxes socials com LinkedIn, Facebook, Twitter i Instagram); tècniques de cerca d’ocupació: currículum atractiu, entrevista online; informació sobre mercat laboral; ocupacions del futur i fonts d’informació; organització del temps en la cerca d’ocupació; informació sobre formació: ocupabilitat de la FP en la Indústria, Empresa i FP; Certificats de Professionalitat i Acreditació de Competències; habilitats per a la cerca d’ocupació: comunicar millor, gestionar emocions, decisions sobre el futur laboral.
Amb l’execució d’aquests Webinars s’ha tractat d’oferir una solució innovadora a la problemàtica ocasionada per les restriccions en la mobilitat i el confinament alhora que s’ha fomentat l’ús de les noves tecnologies en les persones assistents a les videoconferències. D’altra banda, s’ha comptat amb la participació de diferents agents del territori per a participar en les ponències, complementant les exposicions del personal de l’equip tècnic de Actaio i aportant un valor afegit.
D’aquesta manera, en una mateixa activitat s’han aconseguit entrellaçar les línies de treball tant de l’Estratègia Territorial com del Programa Experimental: balanç laboral del territori, foment i dignificació de la FP, formació per a l’ocupabilitat per a col·lectius de cerca de treball, cohesió amb agents del territori, implicació d’empreses en la seua aportació social al territori, etc. A més, s’ha aconseguit augmentar la visibilitat en les xarxes socials i el nombre de seguidors a través d’eines com a anuncis i cartelleria digital que en tot moment s’ha compartit en la pàgina web de ACTAIO.
http://actaio.ajuntament-ontinyent.es/

Leave a Reply