El Centre d’Emprenedoria i Innovació de la Mancomunitat de Municipis del Racó d’Ademuz anima a la població a “formar-se i informar-se”.

La formació és cada dia més important a l’hora de la professionalització de totes les activitats en general, i com no, també en el sector primari. En el Pacte per l’Ocupació, Rincón Impulsa, creiem que cada dia s’han de superar nous reptes en el món agrari, i exemple d’això és la implementació de l’agricultura 4.0 i la necessitat de tramitació de subvencions i ajudes telemàticament, entre altres. Per això considerem que és important formar-se i informar-se.

Per a solucionar aquestes necessitats s’han dut a terme al llarg de tot l’any una sèrie d’accions formatives i xarrades des del Centre d’Emprenedoria i Innovació del Racó d’Ademuz.

Respecte a la part formativa, al maig iniciem les jornades amb el curs denominat “Multiplicació de colmenes”, al qual van assistir 20 alumnes. Una formació que va comptar amb sessions teòriques i pràctiques en l’abellar.

Seguidament, i finalitzada l’època estival, es va reprendre la formació i al setembre es va realitzar un curs d’especialització de “Plantes Aromàtiques en Producció Ecològica”, amb un total de 12 alumnes. El curs va estar dividit en part teòrica, en la qual comptem amb diferents professionals en aula; i en una part pràctica, en la qual empreses de la comarca van ensenyar les seues instal·lacions i la seua forma de treball.

El mes d’octubre va ser el moment de la celebració de la jornada “Iniciació al cultiu de la trufa negra”, amb 27 inscrits, dels quals va haver-hi una participació activa de 15 persones. Va ser una jornada molt didàctica on es van ensenyar nocions de maneig de cultiu, plagues, comercialització, etc.

Es continuarà la formació al novembre, amb una jornada de denominada “Millora i comercialització agroalimentària i agroturística”. Amb l’objectiu de continuar el treball en la professionalització del sector primari es preveuen els cursos “Creació d’Iniciatives i gestió de projectes” i “Maneig sostenible de ruscos”.

Quant a la part informativa s’està treballant en l’assessorament individual i col·lectiu per a incidir en el progrés dels cultius existents, millorar les actuals tècniques de cultiu, actuar contra plagues i malalties, i millorar la comercialització i la digitalització del sector agrari. Per a això s’ha realitzat una xarrada de la nova PAC 2023 i una altra sobre el cultiu de fruita seca (noguera, ametler i pistatxo), i en breu es realitzarà una d’agroecologia. D’aquesta manera es fomenta el col·loqui i la posada en comú d’inquietuds i dubtes, alhora s’adquireixen nous coneixements de manera directa i un tracte pròxim.

Des del Centre d’Emprenedoria i Innovació s’intenta motivar al món agrari de la comarca. Per a més informació sobre futura formació podeu contactar amb la Tècnica d’Agricultura al correu electrònic emprenderincon.agricultura@gmail.com o als telèfons 978.782.425 o 641.29.27.97.

Igualment es pot obtindre més informació en les següents xarxes:

Instagram: @rinconimpulsa

Facebook: @EmprendeRincon

Leave a Reply