ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Espadán-MijaresPactesPactes Castelló

Finalitza el PROJECTE EXPERIMENTAL EXMEM V impulsat pel Programa Avalem Territori de Labora

By 28/04/2022No Comments

S’han realitzat diverses accions durant els mesos de juny a març en cadascuna de les localitats que conformen la Mancomunitat (Aín, Alcudia de Veo, Argelita, Ayódar, Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Ribesalbes, Suera, Tales, Toga, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat i Villamalur).

La primera línia d’actuació d’aquest Projecte s’ha centrat en realitzar cursos de formació sobre Compostatge i Educació Ambiental a tota la població. S’han dut a terme un total de 19 cursos als pobles que formen part del Pacte; un total de 149 alumnes han aprofitat aquesta formació. El 57% han sigut dones i un 43% homes. Podem destacar la gran importància d’aquests cursos, ja que persones d’altres poblacions de fora del territori de la Mancomunitat també s’han interessat a vindre a realitzar-los. Aquests cursos, de 25 hores de duració, s’han desenvolupat en horari de matins i al llarg de tota una setmana en cadascuna d’aquestes localitats, capacitant a les persones assistents a gestionar millor els seus residus orgànics convertint-los en compostos, impulsant un futur projecte de compostatge comunitari i donant a conéixer els valors de l’Educació Ambiental.

D’altra banda, hem realitzat rutes de senderisme familiars, les quals s’han desenvolupat durant els matins de dissabtes i diumenges. Un total de 318 persones, de diferents províncies i edats, han pogut gaudir d’aquestes jornades per la naturalesa, sent Torrechiva l’últim poble en el qual s’han gaudit.

Totes dues accions han tingut un gran acolliment entre els veïns i veïnes de les localitats de la Mancomunitat, per això es pretén seguir amb aquest projecte experimental introduint una nova línia d’actuació destinada a la formació de Gestió de Residus, a més de continuar amb noves rutes familiars, fomentant així l’ocupació local i l’interés per la conservació i la cura del nostre entorn.

Leave a Reply