ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

Èxit de la I Trobada AEDL IMPULSA en la Ribera de Xúquer

By 02/05/2024No Comments

Gran acolliment en la trobada d’Agents de Desenvolupament Local (AEDL) de la Ribera de Xúquer, organitzada pel PATER, en la qual es va enfortir la col·laboració per a impulsar un creixement econòmic, social i sostenible a la comarca.

El passat 12 de març va tindre lloc la I Trobada AEDL IMPULSA, organitzada pel Pacte Territorial d’Ocupació en la Ribera (PATER), i a la qual va ser convidada la xarxa d’AEDL de la comarca.

Aquesta trobada va tindre com a objectiu enfortir la col·laboració i eficiència entre la xarxa d’AEDL de la comarca mitjançant l’adquisició de tècniques, ferramentes i formes de treball col·laboratives per a l’impuls d’un creixement econòmic, social i sostenible de la Ribera de Xúquer.

L’esdeveniment va començar amb una recepció, seguida de les paraules de benvinguda de Carolina Almiñana, alcaldessa de Carcaixent, i de Josep Mur Díaz-Hellín, president del Consorci de la Ribera i del PATER. Posteriorment Víctor Tatay, director d’Adecco en la Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete, va oferir una xarrada motivacional titulada Al coll de gegants.

Les sessions van continuar amb Gema March, directora del Pacte Territorial d’Ocupació en la Ribera (PATER), qui va presentar totes les activitats que des del programa La Ribera Impulsa es fa en tot el territori de la Ribera de Xúquer i per a les quals es requereix la important col·laboració i participació dels AEDL.

A continuació Eva Navarro Guzmán, coordinadora d’AEDL de Carcaixent, va dirigir una sessió sobre innovació creativa, amb un taller pràctic per a aprendre tècniques i dinàmiques innovadores d’innovació social per a generar noves idees i solucions creatives a través de diferents tècniques d’innovació. En aquesta activitat tots els participants van compartir les seues millors idees i van contribuir activament a l’èxit conjunt d’aquestes dinàmiques participatives.

En la jornada van participar un total de 48 agents de desenvolupament local (AEDL) i l’esdeveniment es va dur a terme en un entorn privilegiat, l’Hort de Ribera, un exemple de bones pràctiques en desenvolupament rural sostenible situat en la localitat de Carcaixent.

Amb aquesta mena d’esdeveniments es pretén impulsar el rol d’agent de desenvolupament local (AEDL):

• Explicar la rellevància d’aquest treball a la Ribera de Xúquer.
• Destacar l’impacte positiu que poden tindre en el desenvolupament econòmic i social de la localitat.
• Reconéixer els desafiaments a què enfronten en la seua labor diària.
• Oferir consells pràctics per a abordar desafiaments específics que puguen enfrontar en el seu treball diari.
• Fomentar el treball en equip i la col·laboració.
• Animar a la creació de xarxes de suport entre els AEDL de diferents municipis per a compartir experiències i millors pràctiques.
• Motivar els assistents a continuar treballant amb passió i compromís en el seu rol com a agents de desenvolupament local a la Ribera de Xúquer.

La jornada va concloure amb l’experiència de l’Hort de Ribera, una bona pràctica en desenvolupament rural sostenible que va incloure una visita guiada i una degustació.

Aquest tipus d’activitats és fonamental per a fomentar la col·laboració entre les agències de desenvolupament local i per a enfortir la capacitat de la xarxa per a impulsar un creixement econòmic, social i sostenible a la comarca de la Ribera.

Leave a Reply