Acord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaActualitatPactesPactes Alacant

Èxit rotund en les jornades “Sabors de la Mar” a la Marina Alta

By 30/04/2024No Comments

En un esdeveniment que va reunir professionals del sector hostaler i amants de la gastronomia, les jornades “Sabors de la Mar” han deixat una marca indeleble a la comarca, destacant l’excel·lència dels productes marítims locals i promovent la sostenibilitat en la restauració del territori.

Amb una participació de 125 assistents, esta iniciativa comarcal celebrada en els 5 municipis costaners de la Marina Alta durant els mesos de febrer i març han superat totes les expectatives. Organitzat pel Punt Nàutic i executat des de Creama, com a secretària tècnica de Pacte’MA., i finançat per Labora a través del seu programa de Avalem Territori, estes jornades s’han convertit en una oportunitat única per a explorar les últimes tendències i oportunitats que oferixen els productes marítims de proximitat en la cuina contemporània.

Els participants van tindre el privilegi de presenciar demostracions culinàries en viu a càrrec de xefs de la nostra comarca reconeguts a nivell nacional i internacional, incloent-hi José Manuel Miguel, Rafa Soler, Nazario Cano, José Manuel López, Ferdinando Bernardi i Borja Susilla, tots ells guardonats amb estreles Michelin. Les seues creacions inspiradores no sols van delectar els paladars, sinó que també van educar sobre les millors pràctiques en la utilització de productes marítims locals.

La clau de l’èxit de “Sabors de la Mar” radica en la col·laboració desinteressada de diverses entitats territorials i empreses locals. Des de la logística proporcionada per HostelBe fins a les contribucions de les Confraries de Pescadors i el suport dels Ajuntaments locals, CDT, ADLs, i associacions i entitats del sector en esta iniciativa, s’ha demostrat que la unió d’esforços pot portar a resultats extraordinaris.

A través de “Sabors de la Mar”, s’ha emfatitzat la importància de triar productes marítims locals i sostenibles, no sols per la seua qualitat i frescor, sinó també per la seua contribució al benestar del medi ambient i les comunitats locals.

Des de Creama, estenem el nostre més sincer agraïment a tots els participants, col·laboradors i patrocinadors que van fer possible este esdeveniment. Esperem que “Sabors de la Mar” continue inspirant a més persones a explorar i apreciar les delícies culinàries de la nostra costa, fomentant una economia basada en el producte de proximitat.

Leave a Reply