La facilitat de l’accés a l’habitatge és un dels elements claus per a l’emprenedoria i la lluita contra la despoblació rural.

El Racó d’Ademús disposa de multitud de cases deshabitades, on propietaris de les quals no resideixen a la comarca i tenen dificultats per a posar-les en venda o per a lloguer. Des del Centre d’Emprenedoria i Innovació del Racó d’Ademuz es pretén visibilitzar la disponibilitat d’aquestes cases i facilitar el tràmit als propietaris a i nous residents través de la creació d’un Banc d’Habitatges.

Des de 2019, a través de Rincón Impulsa, es porta treballant en el Banc d’Habitatges del Racó d’Ademús amb un doble objectiu: visibilitzar l’habitatge disponible i facilitar l’accés. Per al territori és essencial aquest treball, perquè és una de les eines claus per a la lluita contra la despoblació rural.

Són nombroses les persones i famílies que ens contacten per a vindre a viure a la comarca amb la intenció de canviar la seua manera de vida i poder bé emprendre o treballar per compte d’altri. No hi ha dubte que per a aquestes persones tindre d’una base de dades sobre els habitatges disponibles és tot un avantatge per a buscar allotjament quan encara no han arribat al Racó. Tindre aquesta facilitat és donar una oportunitat real per a nous residents i per a la comarca.

Nous pobladors amb accés a l’habitatge implica l’augment de demandants d’ocupació, però també de gent emprenedora. Des del Centre d’Emprenedoria i Innovació no sols els ajudem a trobar una casa, sinó també assessorem sobre la viabilitat de les seues idees de negoci i ajudem en la cerca d’ocupació.

Amb ajuda de les xarxes socials i taulers d’anuncis captem propietaris que vulguen llogar i vendre els seus habitatges, per a així incloure aquestes en el Banc d’Habitatges i ampliar el llistat d’oportunitats per a nous residents.

Actualment comptem amb un llistat de 47 habitatges en venda i 33 en lloguer repartits per tots els municipis i llogarets del Racó d’Ademuz. En el nostre banc no sols s’inclouen habitatges per a entrar a viure, sinó també aquelles que estan per a reformar o terrenys urbanitzables.

El llistat d’habitatges disponibles per al lloguer o venda del Racó d’Ademús està obert a qualsevol persona interessada en la web www.rinconimpulsa.rincondeademuz.es en l’apartat Banc d’Habitatges. També a través del Centre d’Emprenedoria i Innovació poden contactar-nos en el +34 978 78 24 25 per a poder ajudar-los amb la seua cerca.

Leave a Reply