ActualitatAcord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaPactesPactes Alacant

El projecte Punt Nàutic difon un calendari amb el peix de temporada a la Marina Alta

By 11/10/2022No Comments

El projecte de Pacte’MA i Creama suma, així, una línia d’acció més per a fomentar el consum sostenible i de proximitat en el territori

El Punt Nàutic ha dissenyat, gràcies a la col·laboració de les Confraries de Pescadors de Calp i Dénia, un calendari en format DIN A3 amb el qual es pretén reflectir el producte marítim de temporada que es pot trobar en les llotges de la Marina Alta.

Amb aquesta iniciativa, de caràcter mensual, es busca facilitar a la ciutadania la possibilitat de fer un consum sostenible i de proximitat del producte marítim de la zona, així com difondre les espècies més comunes dins de la zona d’influència pesquera de la Marina Alta i els beneficis nutricionals d’aquestes.

El calendari corresponent a cada mes de l’any es pot descarregar gratuïtament a través de la web del Punt Nàutic, en la secció Notícies https://nauticmarinaalta.org. Addicionalment, es difon en format imprimible entre les mateixes confraries, agents de desenvolupament local i ajuntaments de la comarca, amb l’objectiu que arriben al màxim de la població possible.

Aquesta línia d’acció forma part del conjunt de mesures que es desenvolupen des del projecte de Punt Nàutic en el marc del foment de consum de producte marítim de proximitat. Altres activitats que s’estan duent a terme durant aquesta anualitat dins d’aquesta àrea són, per exemple, potenciar els convenis establits amb les confraries de pescadors per a l’aprofitament del “peix de rebuig”, o incrementar la quantitat de producte marítim de proximitat servit en menjadors escolars.

El projecte experimental Punt Nàutic és un projecte d’àmbit comarcal, en el qual CREAMA sustenta la secretària tècnica, i s’engloba dins del programa Avalem Territori, subvencionat per la Generalitat Valenciana a través de LABORA i pel Ministeri d’Economia Social. A escala interna, aquest s’emmarca dins de PACTE’MA, l’Acord Comarcal en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta, del qual actualment formen part 32 ajuntaments de la comarca i 14 entitats públiques i privades.

Leave a Reply