Acord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxActualitatPactesPactes Alacant

El Pressupost Municipal de l’exercici 2021 contempla més de 24 milions d’inversió per a afavorir l’Activitat Econòmica

By 29/12/2020No Comments

La Junta de Govern Local va aprovar el dia 27 de novembre el pressupost municipal per a l’any 2021, un document que passarà per la comissió de ple el pròxim 14 de desembre. La seua aprovació pel ple municipal està prevista per al dia 21 de desembre.

El pressupost municipal per a l’exercici 2021 es caracteritza pel seu enfocament inversor, sent especialment sensible amb la situació d’emergència que estem vivint.
La regidora de Gestió Tributària i Financera, Patricia Maciá, ha explicat les línies generals del pressupost acompanyada per l’edil de Comerç i Desenvolupament Rural, Felip Sánchez.

Tal com ha explicat Patricia Maciá es tracta d’un pressupost que es caracteritza pel seu enfocament inversor, amb un capítol d’inversions que ascendeix a 24,2 milions d’euros. A més, cal destacar el seu marcat caràcter social.

És un pressupost sensible amb l’actual situació d’emergència, pensat per a afrontar la crisi amb major inversió, amb més recursos en la part social i econòmica i que no oblida la millora de l’espai públic.

Segons ha assenyalat la responsable de l’àrea financera de l’Ajuntament, el pressupost municipal consolidat ascendeix a 239.101.459 euros. La previsió d’ingressos ascendeix a 199.640.994 euros, la qual cosa suposa un increment del 1,62% respecte a les previsions inicials de 2020. Les transferències de capital augmenten en un 66% per les subvencions que l’Ajuntament rebrà en concepte d’Edusi i Edificant. També pugen els ingressos per participació en els tributs de l’Estat. Per contra, es redueixen els ingressos corrents per taxes i impostos.

En l’àrea d’educació augmenten les ajudes assistencials fins a 60.000 euros i s’incorpora una partida de subministrament de material higiènic i sanitari per a col·legis de 25.000 euros. En escoles infantils s’incrementa en 10.000 euros l’adquisició de material, sobretot de prevenció de la COVID, ha apuntat Maciá.

Prevenció de riscos laborals incorpora una partida de 311.000 euros de material divers per a combatre la Covid.

Una de les àrees especialment reforçades és la de Benestar Social, que s’incrementa en un 13,4%, és a dir, augmenta en quasi 1,2 milions d’euros. Entre altres s’han incrementat les partides destinades a menjadors socials, servei d’ajuda a domicili, alimentació social i intervenció familiar. També s’incrementen les quantitats destinades als convenis amb Càritas, Creu Roja i Elche Acoge.

L’àrea de sanitat s’incrementa en un 5,69% per a augmentar les partides de campanyes de sanitat per prevenció de la Covid i del Pla de Salut. A més, s’augmenta el contracte de desinsectació en 29.000 euros per a incloure la fumigació del mosquit tigre.

En l’àrea de promoció econòmica i comerç, el més destacat és la partida d’Ajudes Covid de 2 milions d’euros, els quals es distribueixen en 1.850.000 euros en ajudes genèriques i 150.000 euros d’una nova partida de Bons Comerç ajudes Covid.
Continuen les subvencions d’Elx Emprén de 200.000 euros i les del programa Elx Empra amb altres 200.000. També s’ha inclòs en el pressupost la part corresponent a l’Ajuntament per a sufragar els programes de formació i diferents tallers d’ocupació.

L’àrea de Comerç puja un 64% en incorporar els bons comerci, una partida per a premis, la il·luminació de Nadal i 200.000 euros per a la dinamització comercial.

Font:

https://www.elche.es/indice-noticias/
https://www.elche.es/2020/11/el-presupuesto-municipal-2021-contempla-mas-de-24-millones-de-inversion-para-favorecer-la-actividad-economica/

Leave a Reply