ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància posa en marxa un portal comarcal en línia d’ocupació i formació

By 14/12/2021No Comments

El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància forma part del Pla AVALEM TERRITORI, impulsat per LABORA – Servei Valencià d’Ocupació i Formació, amb la col·laboració del Ministeri de Treball i Economia Social.

És un acord d’actuació en matèria d’ocupació i desenvolupament local subscrit entre 29 ajuntaments (tots els municipis de l’Alt Palància i dos municipis de l’Alt Millars), els agents socials i l’associació empresarial comarcal per al disseny i desenvolupament d’accions que s’adapten a les necessitats reals de les persones i de les empreses del territori, en el marc d’una cooperació permanent. D’aquesta manera s’aborda el treball des d’actuacions en matèria d’informació, orientació, formació, inserció i foment de l’ocupació.

En aquest context naix l’eina PORTALEMP ALT PALÀNCIA, Portal d’Ocupació Comarcal, un servei gratuït en línia per a facilitar, d’una banda, la inserció en el mercat laboral de les persones que es troben en cerca activa d’ocupació i, d’altra banda, la cerca per part de les empreses dels perfils professionals que millor s’adapten a les seues necessitats laborals.

PORTALEMP ALT PALÀNCIA és un espai en el qual conviuen oferta i demanda d’ocupació, formació, projectes i notícies sobre el mercat laboral. Està dirigit a persones en cerca activa d’ocupació, aturades o en millora d’ocupació, persones amb idea de negoci, autònoms, comerciants i empreses.

L’objectiu és afavorir la circulació, difusió i accés dels habitants de la comarca a les ofertes d’ocupació que es generen en les empreses situades en els municipis que integren el Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local. Així mateix, aquest portal recull totes les iniciatives de formació que s’organitzen des del Pacte en cadascun dels municipis, com són sessions tècniques, jornades, seminaris, cursos i xarrades-col·loqui i les notícies referides al mercat laboral.

Totes les persones usuàries que desitgen formar part del Portal i accedir a les ofertes de treball poden donar-se d’alta com a DEMANDANT, emplenar el seu perfil professional en línia, actualitzar-ho permanentment i comprovar en qualsevol moment l’estat de la seua candidatura. Una vegada la persona demandant d’ocupació estiga donada d’alta en el portal podrà inscriure’s en les ofertes d’ocupació que siguen del seu interés. D’aquesta manera, la cerca d’ocupació serà més activa i autònoma.

Quant a les empreses, tenen reservat un espai específic per a publicar les seues ofertes de treball i poder trobar al perfil professional més idoni per a cobrir les seues necessitats, així mateix poden trobar informació del seu interés referent a quotes de la seguretat social, bonificacions, ajudes i normatives actualitzades.

Aquest nou portal inclou informació general sobre el Pacte Territorial, què és i quins serveis s’ofereixen, dades de contacte de l’Espai Labora de Segorbe, dels Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local tant dels ajuntaments com de la Mancomunitat Alt Palància i de les agències de col·locació del territori. Les persones usuàries podran trobar apartats específics referits a normativa laboral, enllaços útils per a la cerca d’ocupació, prestacions, subsidis, Garantia Juvenil i qualsevol altra informació relativa als processos de selecció, programes i tallers d’ocupació convocats pels diferents ajuntaments.

PORTALEMP ALT PALÀNCIA disposa també d’un espai destinat a les persones amb idea de negoci que conté informació útil a l’hora de posar en marxa una activitat, com poden ser indicacions per a realitzar un pla d’empresa, com triar la forma jurídica més apropiada, ajudes i subvencions i la derivació a entitats especialitzades depenent del sector econòmic de què es tracte. El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància és agent de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana, la persona amb idea de negoci troba atenció i orientació empresarial i, en funció de la fase en què es trobe el seu projecte, podrà triar els serveis que millor s’adapten a les seues necessitats.

El funcionament és molt senzill i intuïtiu. El portal d’ocupació en línia és una eina directa, accessible i òptima. Ofereix una app per a poder descarregar-se en el mòbil sense necessitat de disposar d’ordinador.

Per a inscriure’s en una oferta és necessari que la persona estiga donada d’alta com a demandant d’ocupació en l’Espai Labora de Segorbe. La inscripció a PORTALEMP ALT PALÀNCIA pot realitzar-se a través de la pròpia pàgina del portal https://altopalancia.portalemp.com o posant-se en contacte amb el personal tècnic del Pacte per l’Ocupació en:

Mancomunitat Alt Palància
C/ Alt Palància, 4
12480 Soneja (Castelló)
Tel.: 964132740 – 964378587 – 682537271 – 638318277
Email: pactoempleo@altopalancia.es

L’objectiu és que PORTALEMP ALT PALÀNCIA siga un portal d’ocupació de referència a nivell comarcal on la persona usuària puga informar-se, explorar el mercat laboral i trobar, des de la seua pròpia casa, tots els recursos en matèria d’ocupació, públics i privats, existents en l’Alt Palància que l’ajuden a reduir el seu temps de cerca, tenint accés directe a les ofertes d’ocupació de les empreses de la comarca.

Aquesta iniciativa, secundada per LABORA, és una mostra de l’aposta que des de les entitats que formen el Pacte Territorial com són la Mancomunitat Alt Palància, l’Ajuntament de Segorbe, FECAP, UGT-PV i CCOO-PV estan realitzant per al foment de l’ocupabilitat, la dinamització del teixit empresarial i la generació d’ocupació a la comarca.

Leave a Reply