ActualitatConsorci per la creació d'ocupació de l'Horta Nord Pactem NordPactesPactes València

L´Horta Nord estreta els seus llaços entorn de l’ocupació i l’impuls del valor local en el territori

By 14/12/2021No Comments

El passat dia 5 de novembre es va celebrar a Alboraia l’Acte Institucional per a la commemoració del XX Aniversari de Pactem nord i la Signatura d’un nou text del Pacte Territorial d’Ocupació. Aquesta trobada va comptar amb la participació dels alcaldes de l´Horta Nord, els representants sindicals i empresarials, així com representants institucionals del teixit associatiu, d’altres pactes territorials d’ocupació i entitats col·laboradores i de les administracions autonòmiques i locals.

La jornada va reunir a l’auditori d’Alboraia a més de 150 persones per a situar l’Ocupació en l’eix de treball de les entitats mitjançant un nou enfocament derivat dels estudis realitzats: “VALOR LOCAL, conjuminant esforços per l’ocupació i l’impuls del territori”. Aquesta proposta s’eleva al territori, des del compromís de totes les persones vinculades al pacte territorial d’ocupació.

La benvinguda va ser a càrrec de l’alcalde amfitrió i president de Pactem Nord, Miguel Chavarría Díaz, qui va agrair a tots els assistents la seua presència en l’acte i va posar en valor el fet que l’ajuntament d’Albuixech i de Paterna hagen tornat al Consorci Pactem Nord. També va dedicar unes paraules d’agraïment als ex presidents de l’entitat i va manifestar el seu agraïment a LABORA i al programa Incorpora de la Fundació la Caixa.

La Directora General d’Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones, va destacar la figura dels Pactes Territorials com a element de concertació i participació social. En concret va felicitar a Pactem Nord com a Pacte pioner i exemple de bones pràctiques. Així mateix, va fer una referència a moments anteriors en els quals va ser molt complicat treballar. Va destacar la importància que tindrà la futura Llei d’Ocupació en la Comunitat, incidint en la necessitat de generar un registre de Pactes Territorials i continuar apostant pel seu desenvolupament.

José Antonio Navarro, gerent de Pactem Nord, a més d’agrair la col·laboració de totes les entitats i persones participants en el Pacte Territorial d’Ocupació, va indicar que l’entitat ha realitzat en aquests 20 anys 75 projectes en els quals han treballat 145 professionals de diverses disciplines, a més dels prop de 60 professionals de la xarxa d’ajuntaments i entitats amb les quals col·laborem activament. Va posar l’accent en l’important de la celebració d’aquesta mena d’actes que venen a reforçar el territori i a no perdre de vista, malgrat les rigideses administratives en les administracions locals, la necessitat de donar compliment als reptes que s’estableixen en el document.

 

Horta Nord Diciembre 21

 

Fotografia final: representants dels ajuntaments, sindicats, associacions empresarials, teixit associatiu i LABORA.
https://www.consorci.info/l-horta-nord-estrecha-sus-lazos-en-torno-al-empleo-y-el-impulso-del-valor-local-en-el-territorio.html

Leave a Reply