ActualitatPacte territorial per l'Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics s’integra en el pla de suport a emprenedors i nous negocis ‘L’Alcora emprén’

By 13/12/2020December 29th, 2020No Comments

L’alcalde de L’Alcora i President del Pacte, Samuel Falomir, ha presentat aquest pla format també pel consistori i la Caixa Rural del municipi

24.11.20

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló s’ha integrat en el pla de suport a emprenedors i nous negocis “L’Alcora emprén” en la seua aposta per fomentar l’ocupació.

Així ho ha anunciat l’alcalde de L’Alcora i President del Consorci, Samuel Falomir, en el transcurs de l’acte de presentació d’aquest pla, que ha tingut lloc a l’Escola Superior de Ceràmica del municipi, i que també es recolza en les accions impulsades per l’Ajuntament i per la Caixa Rural de L’Alcora.

Falomir ha posat en valor “la unió de sinergies” entre el consistori, la Caixa Rural i el Pacte Ceràmic en pro de la implantació de nous negocis a L’Alcora. “Cal donar suport al talent i l’esperit emprenedor, ajudant a la materialització de les idees i la seua consolidació”, ha assenyalat.

Així mateix, ha destacat el treball realitzat des del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics en el seu objectiu de fomentar l’ocupabilitat i assessorar en el procés de creació de negocis.

Entre altres dades aportades cal destacar que el Consorci ha atés 1.352 emprenedors i empreses des de la seua creació en 2011, balanç que emmarca les peticions ateses en el Servei d’Assessorament a Emprenedors i Empreses oferit als diferents municipis consorciats, al qual han acudit 1.084 potencials emprenedors i 268 empreses.

Al llarg d’aquest any 2020 s’han atés un total de 73 emprenedors, donant-se d’alta 22 usuaris. Així mateix, arran de la pandèmia la gran majoria de les consultes realitzades en el punt PAE per part de les empreses han estat relacionades amb les ajudes que ofereixen els diferents Ajuntaments, així com la Generalitat Valenciana o l’Estat. En concret, les principals ajudes que s’han sol·licitat han sigut referents a la prorrogació de la prestació per cessament d’activitat. En aquest sentit, s’han assessorat un total de 122 empreses.

“En la seua aposta per fomentar l’ocupabilitat, l’Àrea d’Emprenedors i Empreses ha sigut un dels pilars fonamentals del Pacte, que ha anat incorporant altres projectes amb aquesta mateixa finalitat com el Servei de Transmissió d’Empreses. Així mateix, el bon acolliment d’aquests serveis d’assessorament ha permés potenciar l’autoocupació i generar riquesa en el territori”, ha explicat Falomir.

Leave a Reply