ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació de l’Alt Palància col·labora amb el foment de la digitalització de pimes i autònoms

By 04/04/2023No Comments

El Pacte Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de l’Alt Palància s’ha sumat a la iniciativa de fomentar la digitalització de pimes i autònoms de la comarca. La col·laboració amb el punt GVANext de la Mancomunitat de l’Alt Palància està potenciant la divulgació de les ajudes i línies de finançament dels fons Next Generation. A més, es preveu rendibilitzar les sinergies i mantindre la col·laboració amb l’assessorament al teixit empresarial de pimes en aquells àmbits comuns per a l’arrelament dels projectes empresarials que promoguen la inserció laboral de persones en situació de desocupació.

Entre les primeres accions impulsades destaca la promoció del Kit Digital, un programa dirigit a pimes i autònoms, que acompanya a les empreses en el procés de transformació digital per a aconseguir que la tecnologia millore les expectatives de negoci. El projecte, impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, ajuda als projectes empresarials a implementar solucions de digitalització, com a disseny de pàgines web i presència en Internet, gestió de xarxes socials, comerç electrònic, gestió de clients, serveis i eines d’oficina virtual, intel·ligència empresarial i analítica, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures i ciberseguretat.

Des del Pacte per l’Ocupació s’ha realitzat una difusió específica de les ajudes a les empreses a través del Portalemp, la plataforma web que interrelaciona les demandes laborals de les empreses i les ofertes de persones en cerca activa d’ocupació. D’altra banda, les agents GVANext de la Mancomunitat han iniciat una ronda de contactes amb els municipis integrats en l’entitat per a detectar les seues necessitats i futures línies d’actuació. Almenys un 20% dels projectes han d’estar relacionats amb projectes verds i digitals, que contribueixen a la transformació productiva cap a una economia verda, respectuosa amb el medi ambient, i digital.

El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància està integrat per 29 ajuntaments (tots els municipis de l’Alt Palància i dos municipis de l’Alt Millars), els agents socials i l’associació empresarial comarcal per al disseny i desenvolupament d’accions dirigides a fomentar l’ocupació a la comarca. Per part seua, el programa GVANext està impulsat per Labora i la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern juntament amb la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència desenvolupa l’estratègia espanyola per a canalitzar els fons Next Generation destinats per Europa a reparar els danys de la crisi del Covid 19 i construir un futur més sostenible, a través de reformes i inversions.

Leave a Reply