ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa llança un taller d’ocupació en l’especialitat de repoblacions forestals i tractament silvícoles

By 26/10/2021No Comments

A l’octubre 2021 s’ha iniciat a Eslida el “Taller d’Ocupació Pacte Plana Baixa – Sud de Castelló Mediterrani”, gestionat en col·laboració amb el Pacte Territorial per l’ocupació de la Plana Baixa i finançat per LABORA.

El programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones demandants d’ocupació, mitjançant la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o d’interés social que hauran de possibilitar a l’alumnat treballador la realització d’un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Aquest projecte tindrà una duració de dotze mesos que seran equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, durant les quals l’alumnat treballador rebrà formació professional per a l’ocupació relacionada amb l’adequació de les sendes, desbrossament i neteja del patrimoni identificat dins de l’informe de recuperació d’espais naturals i patrimonials: Patrimoni Agrícola i Hidràulic. La formació adquirida per l’alumnat serà objecte d’acreditació, mitjançant certificat d’aprofitament, per part de LABORA amb detall d’hores, àrees o mòduls superats amb avaluació positiva.

Addicionalment, l’alumnat rebrà durant tot el procés formatiu orientació, assessorament i informació laboral i professional així com formació empresarial. Una vegada finalitzat el projecte, es prestarà assistència tècnica durant almenys sis mesos a les persones participants que el sol·liciten, tant per a la cerca d’ocupació per compte d’altra persona com per a l’establiment per compte propi, de manera individual o en projectes d’economia social, en col·laboració amb els serveis propis de LABORA-Servei Valencià d’Ocupació i Formació i les entitats col·laboradores de LABORA en matèria d’orientació. En el cas d’existir iniciatives emprenedores d’autoocupació es podrà promoure la seua inclusió en vivers d’empreses o actuacions similars.

Cal destacar que, a més dels 10 alumnes treballadors beneficiaris d’aquest taller, també es compta amb els serveis d’un director a jornada completa, un docent a jornada completa i auxiliar administratiu a mitja jornada, per la qual cosa en total 13 persones han sigut contractades durant un any gràcies a aquest projecte.

Leave a Reply