ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Vall del VinalopóPactesPactes Alacant

CONNECTA VINALOPÓ: una comunitat virtual del consorci intermunicipal pacte territorial enfocada a millorar l’ocupació en la Vall del Vinalopó

By 26/10/2021November 26th, 2021No Comments

En el Consorci Intermunicipal Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó valorem el treball de manera conjunta per a poder aconseguir qualsevol objectiu i metes tan importants com la millora del nostre territori.

Tant és així, que des de la nostra marca territorial “Connecta Vinalopó” tenim clar que la meta d’impulsar l’ocupació i l’emprenedoria en el nostre territori només és possible si els diferents agents de la societat cooperen.

La missió és clara: aconseguir que tots els agents públics, així com el teixit empresarial i social, tinguen un espai comú per a compartir sinergies i impulsar junts projectes que milloren l’ocupació i l’ocupabilitat en el nostre territori. Per a això des de la nostra Comunitat Virtual promovem formacions, esdeveniments, projectes i webinars que servisquen per a aquest fi.

I en això estem dia rere dia, generant iniciatives i accions que acosten postures i que servisquen de nexe d’unió perquè entre tots i totes puguem avançar cap al futur.
En aqueix marc, hem realitzat diverses accions:

Per a començar, el mes de juliol publiquem el vídeo explicatiu “Acreditació de Competència Professional a través de l’Experiència Laboral”. Tema que considerem molt important i necessari sobre el qual informar, ja que hi ha moltes persones amb bastant experiència professional però que no compten amb una titulació. D’aquesta manera, en aquest vídeo expliquem els requisits que han de tindre les persones per a poder sol·licitar-ho, així com el procés que cal seguir. Aquest vídeo pot trobar-se en l’enllaç https://youtu.be/a03rj1wsjxs

Seguint aquesta línia, el mes d’agost realitzem una exitosa Jornada En línia sobre la Captació de Fons Europeus. En ella es van explicar conceptes tan interessants com la manera d’accedir als fons europeus. Així, es va exposar que les prioritats dels fons de recuperació i resiliència a Espanya se centren en quatre línies: la transició ecològica, transformació digital, cohesió social i territorial i en la igualtat de gènere.

A més, es va informar sobre les línies de finançament, subvencions, ajudes i les últimes convocatòries que acaben d’eixir dirigides per a administracions locals. En el següent enllaç es pot consultar el vídeo de la jornada: https://youtu.be/7h_4tlklk9u

En aquest mateix mes, agost, el nostre Pacte també va col·laborar amb la Universitat d’Alacant, la Universitat de València i la Universitat Jaume I, i en la recopilació d’informació sobre els Béns d’Interés Cultural (BIC) que hi ha en els diferents municipis del nostre territori. Aquest estudi està dins de l’Àrea d’Innovació Territorial en la posada en valor del Patrimoni Cultural Valencià.
També continuem col·laborant amb la Universitat d’Alacant juntament amb Labora-GVA en l’elaboració d’un estudi sobre l’impacte socioeconòmic generat pels efectes del Covid-19 en el nostre territori.

Després de tot el vist, queda patent que el Consorci Intermunicipal Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó continua avançant, treballant dia rere dia per a ser un espai comú constructiu, per a generar una millora real i funcional en el nostre territori. I que millor manera de fer-ho que creant una finestra on tots els ens consorciats puguen comptar en primera persona quins són els seus projectes i així compartir amb tots i totes les seues bones pràctiques. Aquest és el nostre nou projecte “Connecta amb” en el qual estem immersos ara mateix i que veurà la llum pròximament.

Finalment, des del Consorci Intermunicipal Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó us animem a seguir a Conecta Vinalopó en les nostres xarxes socials Linkedln, Facebook i Instagram.
En elles es pot trobar informació molt útil com a formacions, avanços i esdeveniments!
Continuem!

Leave a Reply