ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa llança un nou servei d’alfabetització digital “DIGITALITZA’T”

By 29/04/2022No Comments

Durant el primer trimestre del 2022 s’ha iniciat el servei de “DIGITALITZA’T” d’alfabetització digital dirigit a la població pertanyent als 10 municipis que conformen el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, on s’han atés un total de 192 persones.

La transformació digital és una realitat present des de fa ja diversos anys i les conseqüències derivades per la pandèmia del coronavirus encara han accentuat més la bretxa digital existent en determinats col·lectius, com és el cas en general de la població més major o aquelles persones que per falta de recursos es troben en situació de vulnerabilitat social.

Des del Pacte s’ha prestat sempre atenció a tractar de visibilitzar i corregir aquesta situació, tenint en consideració les accions que milloren el maneig de les noves tecnologies, per a afavorir l’ocupabilitat i contribuir en la inserció sociolaboral de les persones pertanyents al territori de la Plana Baixa.

És per això que sorgeix aquest nou servei “DIGITALITZA’T” amb la finalitat de donar informació relacionada amb l’alfabetització digital, posant l’accent sobretot en els tràmits relacionats amb l’ocupació, enfocant-nos principalment en els passos per a la renovació de la demanda laboral “DARDE” del servei de LABORA, l’obtenció de la vida laboral a través de missatge de text i els passos per a obtindre el certificat digital de la Fabrica Nacional de la Moneda i Timbre.

Hem triat aquesta informació perquè hem detectat des dels municipis que moltes de les persones desconeixen la manera de fer-ho de manera autònoma, sent un d’aquests els motius pels quals s’ha decidit oferir una atenció personalitzada a les persones que han accedit al servei per a empoderar-los i guiar-los en els passos perquè puguen ser més independents i autosuficients.

Aquest servei s’ha oferit de manera itinerant per tots els municipis que conformen el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, mitjançant un estand informatiu i facilitant fullets informatius relatius a la informació proporcionada. A més s’ha aprofitat la visita per a oferir aquesta informació als programes de formació i ocupació que estan en marxa (Tallers d’Ocupació, T’Avalem, Et Formem). S’ha detectat en general que l’alumnat d’aquests programes ha rebut profitosament aquesta informació rebuda d’alfabetització digital, sent algunes persones desconeixedores de com fer de manera autònoma aquests tràmits.

Es finalitza satisfactòriament aquesta primera edició del servei “DIGITALITZA’T” amb un total de 192 persones ateses, que a més s’han subscrit a la nostra base de dades per a poder rebre informació sobre l’activitat que es realitze des del Pacte en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria.

Leave a Reply