ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Vall del VinalopóPactesPactes Alacant

“CONNECTA AMB”: Un nou projecte per a Reconnectar el territori

By 29/04/2022No Comments

El nostre nou projecte “CONNECTA AMB” és un espai d’entrevistes en el qual les entitats que pertanyen al Consorci Intermunicipal Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó poden comptar en primera persona quines són les seues idees, els seus projectes i així compartir amb tots les seues bones pràctiques.

Des del CONSORCI INTERMUNICIPAL PACTE TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ DE LA VALL DEL VINALOPÓ tenim clara la nostra missió: connectar a tots els agents implicats en la societat per a impulsar i millorar l’ocupació i l’ocupabilitat en el nostre territori.

Amb aquesta idea hem posat en marxa el projecte “CONNECTA AMB”. Un espai d’entrevistes amb l’objectiu de difondre la labor de tots els ens consorciats sobre l’ocupació, la formació i l’emprenedoria.

Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona recepció, i a hores d’ara ja s’ha entrevistat (i, per tant, publicat en la comunitat i en els canals interns i externs de comunicació del Pacte) a quasi la totalitat dels ens consorciats.

El primer va ser l’Ajuntament de Salinas, on l’alcalde en Isidro Monzó ens va parlar sobre noves homologacions, tallers d’ocupació i formació. Continuem entrevistant i compartint bones experiències fins a arribar a l’última entrevista amb en Nelson Romero, alcalde de l’Ajuntament de la Romana, que ens va comptar els tallers d’ocupació que es realitzaran en el municipi i sobre les aules homologades que han creat per a la formació.

En el nostre canal de YouTube poden revisar-se totes aquestes entrevistes, així com en les nostres xarxes socials Facebook i Instagram.

I és que l’objectiu d’aquesta iniciativa consisteix a poder compartir de manera eficaç bones pràctiques, relacionades amb l’ocupació i l’emprenedoria en el nostre territori, entre els diversos agents implicats en la millora de l’ocupabilitat i el teixit social dels nostres municipis. Amb la finalitat de generar un interés per construir xarxa i avançar en conjunt.

També és important esmentar que l’equip de Connecta Vinalopó continua realitzant i publicant vídeos informatius per a tots els nostres usuaris, ja que considerem crucial tindre l’opció de renovar-se i actualitzar-se en gestions administratives digitals. Per això creem ACCEDEIX A l’ADMINISTRACIÓ DIGITAL, una presentació que explica de manera senzilla com realitzar els tràmits administratius digitalment.

En aquesta presentació expliquem com obtindre DNIe, Certificat Digital o Cl@ve, inscriure’s al LABORA, apuntar-se a ofertes de treball i a formacions i com fer la pre-sol·licitud de prestacions al SEPE. En el següent enllaç es pot consultar la presentació https://drive.google.com/uc?id=1dhi5norriut5cudy_egpnu9dmhwevehl&export=download.

A més, seguint amb la nostra aposta per l’ocupació i l’ocupabilitat, realitzarem un vídeo sobre la Formació Professional Dual, nova modalitat formativa que es presenta com una eina per a millorar l’ocupabilitat, reduir la desocupació i integrar a l’alumne en el món laboral més ràpidament. Es pot visitar en https://youtu.be/ilhgrc-tbvk

Finalment, com a objectiu principal per a millorar l’ocupabilitat de les persones del nostre territori, realitzarem també una Guia sobre els Certificats de Professionalitat: Què és un Certificat de Professionalitat? Per a què serveix? Com s’obté? Tot això ho expliquem en el següent enllaç https://youtu.be/0q3yxdacdji.

Ha sigut un període de temps en el qual hem fet moltes coses, però sempre són poques per a dinamitzar i millorar l’ocupació i l’ocupabilitat de la nostra zona. Per això millorem a cada pas i ens esforcem per aconseguir crear un espai comú des del qual treballar tots junts i juntes per a aconseguir aquests objectius.

Com a última anotació, només recordar que és possible seguir a Connecta Vinalopó i totes les nostres accions a través de les nostres xarxes socials Linkedln, Facebook i Instagram per a estar a l’última de tots els esdeveniments, entrevistes i notícies relacionades amb el nostre territori.

Leave a Reply