ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

El Pacte Territorial per l’ocupació de la ciutat d’Alacant posa en marxa l’Observatori d’Estratègies del Pacte Territorial per l’ocupació de la ciutat d’Alacant com a nou Projecte Experimental per al període 2023-2024

By 11/10/2023No Comments

El passat 3 de juliol, el Pacte Territorial per l’ocupació de la ciutat d’Alacant va donar la benvinguda a l’equip tècnic que desenvoluparà el nou Projecte Experimental (EMPACE) per al període 2023-2024. Amb el títol d’Observatori d’Estratègies del Pacte Territorial per l’ocupació de la ciutat d’Alacant, el nou projecte pretén una doble funció. D’una banda, es tracta d’un observatori destinat a dur a terme un procés constant d’avaluació de les activitats executades pel Pacte, així com el monitoratge de les accions en desenvolupament. D’altra banda, l’Observatori es constitueix com a Laboratori de Noves Estratègies de Futur, planificant i duent a terme un ampli procés participatiu destinat a la revisió contínua dels objectius i estratègies en marxa, així com a l’adaptació i disseny de noves estratègies.

D’aquesta manera, l’Observatori d’Estratègies del Pacte Territorial pretén funcionar com una eina que cobrisca el conjunt d’activitats pròpies dels processos de planificació estratègica i avaluació de polítiques públiques des d’una metodologia participativa. En aquest punt resideix el seu caràcter experimental i innovador, entenent-se la potencialitat de disposar d’una unitat que a partir de la sistematització i la planificació estratègica desenvolupen una perspectiva de conjunt entorn de les activitats del Pacte, duent a terme la seua sistematització, monitoratge i avaluació. La informació i els coneixements obtinguts durant aquest procés suposen eines fonamentals per a l’adaptació contínua de les activitats del Pacte Territorial mitjançant el desenvolupament de processos participatius amb el conjunt d’entitats col·laboradores. D’aquesta manera, es tracta d’un projecte que s’ajusta a la realitat d’un municipi com Alacant, responent a la necessitat de desenvolupar una perspectiva àmplia del treball realitzat a partir de la qual orientar el disseny de noves estratègies.

El personal del projecte, format per tres persones, complirà al seu torn una important tasca de dinamització referent a les entitats col·laboradores del pacte. D’aquesta manera, el procés participatiu no sols és un mitjà per al desenvolupament de noves estratègies, sinó que a més compleix la fi de reforçar les relacions i sinergies entre les parts que formen part del Pacte. Per tant, a més d’incrementar l’eficiència de les activitats desenvolupades i proporcionar una orientació per al futur, donar un impuls al Pacte Territorial per l’Ocupació referent al procés de concertació s’alça com un objectiu central.

Leave a Reply