Acord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaActualitatPactesPactes Castelló

El Pacte per l’Ocupació de l’Alt Palància impulsa la formació per a reduir la bretxa digital i afavorir la innovació social

By 22/11/2023No Comments

Acostar la societat del segle XXI a la frenètica revolució tecnològica. El Pacte per l’Ocupació i la Fundació Cibervoluntaris treballen de la mà per a impulsar la lluita contra la bretxa digital en l’àmbit rural. La presidenta de la Mancomunitat, Jessica Miravete, de la qual depén el Pacte, i el secretari general de la fundació, Jorge Rastrilla, han signat un conveni de col·laboració per a promoure l’ús de la tecnologia i, d’aquesta forma, impulsar la transformació digital, generar innovació social i empoderar a la ciutadania.

El propòsit compartit per les entitats signants és treballar per a promoure els drets humans i aconseguir els objectius de l’Agenda 2030 a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), ajudant la ciutadania a generar impacte i transformació social a través de l’ús de la tecnologia, de manera disruptiva, oberta, transparent, ètica, sostenible i inclusiva.

El conveni permetrà l’organització de programes, projectes i activitats vinculats a la modernització tecnològica i la nova comunicació, dos desafiaments de la societat del segle XXI que la mancomunitat assumeix com a reptes propis. En aquest sentit, es contempla la realització d’estudis, xarrades, tallers i cursos, tant presencials com en línia. Les activitats a realitzar estaran relacionades amb la iniciació a Internet, ocupació i teletreball, comunicació i videotelefonades, eines d’educació, e-salut, xarxes socials, Internet segura, eines d’organització i gestió, administració electrònica, programació, vídeo i podcast i pàgines web.

La formació serà impartida per experts tecnològics de la Fundació Cibervoluntaris. El Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de l’Alt Palància ha col·laborat en els últims exercicis en el desenvolupament d’una àmplia oferta formativa. Les activitats realitzades han anat destinades a dones rurals, que han rebut formació sobre ocupabilitat i emprenedoria; persones majors, amb l’objectiu d’acostar-los les eines necessàries per a aprofitar plenament les finestres que brinden les noves tecnologies; i persones emprenedores, autònomes i pimes, que han rebut suport i impuls digital per a millorar la seua competitivitat.

Els objectius que es comprometen a desenvolupar totes dos organitzacions són els d’impulsar la transformació digital en l’àmbit personal, social, laboral i cultura; afavorir la consecució dels drets ciutadans a través d’un ús social de la tecnologia, amb especial atenció a les persones amb major risc d’exclusió; promoure l’ús d’eines tecnològiques; i fomentar l’emprenedoria social i el voluntariat tecnològic.

Amb el conveni, el Pacte per l’Ocupació respon a les exigències de la societat civil i dels ajuntaments de la comarca, que consideren essencial aquest tipus de formacions per a reduir la bretxa digital de les persones residents en el medi rural i per a promoure entre la població l’ús d’eines tecnològiques, així com fomentar la comunicació i la creació de xarxes socials en l’Alt Palància.

Leave a Reply