ActualitatPacte Territorial per a l’Ocupació Castelló NordPactesPactes Castelló

El Pacte per l’Ocupació Castelló Nord i les Comunitats Enrgètiques

By 11/05/2023No Comments

El Pacte per l’ocupació Castelló Nord organitza junt amb la FVMP i l’OTEA una jornada informativa al voltant de les Comunitats Energètiques Locals a l’àmbit rural.

Les Comunitats Energètiques Locals (CEL) com a instrument d’impuls a la transició ecològica i la lluita contra la despoblació serà l’objectiu principal d’aquesta jornada informativa.

En la Jornada es farà una primera aproximació amb informació clau i necessària de les CEL, els seus objectius, mecanismes de funcionament, ajudes i subvencions, etc.

Hi ha previsió de aprofundir en aspectes més tècnics en una sessió més, on s’informarà en aspectes enfocats a la tramitació d’ajudes i subvencions, procediments de creació d’una CEL i aspectes legislatius. És per això que aquesta primera Jornada està dirigida als tècnics i alcaldes dels ajuntaments, ja que l’energia és un dret, y la ciutadania ha de ser partícip del seu model energètic.

En la Jornada participen la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i l’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (OTEA) de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Jornada sorgeix, tal com especifica l’OTEA, de “la necessitat d’assolir un sistema energètic sostenible per a poder garantir l’accés i utilització d’energia d’una forma justa per a la societat i el planeta, i hem de canviar el model energètic actual”.

Leave a Reply