ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

El nou curs comença amb noves iniciatives per a fomentar el PATER

By 26/10/2021No Comments

El PATER continua amb el projecte La Ribera Impulsa ajudant tant a empreses com a persones amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i impulsar la digitalització en el territori. Així mateix, el Consorci de la Ribera està involucrat en altres projectes europeus que permeten impulsar el territori en diferents àrees. Són els projectes europeus EASE, ALTERNATIVA i PAS.

En el programa La Ribera Impulsa es persegueixen dos objectius. D’una banda, millorar i reforçar les habilitats personals i actituds laborals per a millorar l’ocupabilitat i el foment de l’autoocupació en el territori. I, d’altra banda, en l’àrea de màrqueting digital es persegueix impulsar la digitalització de les empreses i comerços en l’entorn digital.

Per a aconseguir totes aquestes propostes s’estan duent a terme, conjuntament en les dues àrees, l’elaboració d’un repositori en la web del Consorci de la Ribera sobre la temàtica dels processos cerca d’ocupació i del màrqueting digital. En cada àrea es detallen les temàtiques principals perquè els usuaris puguen accedir als recursos i descarregar de manera gratuïta tota la informació. L’objectiu és proporcionar un autoaprenentatge en línia per a ajudar-los en la seua formació.

Durant aquests últims dos mesos s’han dut a terme labors de planificació, a més de l’elaboració dels continguts didàctics que es plasmen en càpsules formatives que s’estan impartint en diferents IES i ajuntaments de la Ribera de Xúquer. D’altra banda, s’ha iniciat la posada en marxa del programa de formació i d’assessorament personalitzat en màrqueting digital a empreses, comerços i autònoms.

Així mateix, el passat 20 de juliol l’equip de La Ribera Impulsa va participar com a ponent en la Jornada dels Acords Territorials de la província de València per a donar a conéixer les diferents línies de treball que s’estan realitzant. Aquestes jornades serveixen com a punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entre els pactes a fi de mostrar les activitats realitzades en cada territori.

En relació als projectes europeus, el projecte Alternativa forma part del programa Erasmus+ i té com a objectiu principal el foment de les bones pràctiques realitzades a nivell europeu en l’àmbit de l’emprenedoria social. Tots els països implicats comparteixen els seus experiències, idees i pràctiques d’emprenedoria social a través d’un repositori en el qual s’inclouen totes les iniciatives locals perquè servisca d’inspiració i enfortir així l’esperit comunitari.

El projecte EASE persegueix capacitar a les dones en matèria d’emprenedoria per a integrar-les en el mercat laboral a través de l’autoocupació i el desenvolupament de nous negocis. En aquest sentit, pretén eliminar les barreres socials, culturals i econòmiques com la discriminació de gènere, el racisme, l’idioma, l’automatització i altres.

Per últim, el projecte PAS té com a objectiu la promoció de l’agricultura sostenible i els programes socials. Es tracta d’identificar, a més, aquelles terres de cultiu que no han sigut cultivades pels propis propietaris o que estan sotmeses a restriccions específiques com aquelles terres requisades per l’Estat. Per a això, es realitzaran diverses activitats, seminaris, debats entre altres per a la creació d’un marc comú i d’aprenentatge.

Tots i cadascun d’aquests projectes es nodreixen del personal tècnic del Pater, uneixen sinergies i se secunden al llarg del territori geogràfic de la Ribera de Xúquer.

Leave a Reply