ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

El Fòrum connecta LABORA va reunir prop d’un miler de persones en el centre de congressos ciutat d’Elx

By 14/09/2021No Comments

L’esdeveniment es va desenvolupar el dia 30 de juny al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, mitjançant cita prèvia i amb les mesures higièniques i sanitàries pertinents, permetent a estudiants i desocupats augmentar la seua ocupabilitat a través de tallers formatius i entrevistes de treball.

El Fòrum Connecta va ser inaugurat pel Regidor de Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació, Sr. Carles Molina Gómez, la Directora General d’Ocupació i Formació de Labora, Dª Rocío Briones, el President de CEDELCO Sr. Joaquín Pérez, i els Secretaris Generals Territorials d’UGT Sr. Ismael Senent i per CCOO Sra. Carmen Palomar.

Fòrum Connecta Labora és una cita que pretén el foment de l’ocupabilitat i que ha recorregut 26 localitats de la Comunitat Valenciana, ascendint la xifra total de participants a 16.000. A Elx és fruit del conveni entre l’Ajuntament i Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació, emmarcat en l’àmbit de l’Acord Territorial d’Ocupació denominada “Avalem territori”.

El Regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, va destacar la transcendència d’aquest fòrum en connectar les necessitats dels demandants de treball amb les de les empreses participants.

La Directora General de Labora va ressaltar la importància d’aquesta classe d’actuacions, especialment en la situació de pandèmia que vivim, ja que la falta d’ocupació continua sent una preocupació per a la ciutadania. Va indicar que aquest tipus de fòrums constitueixen un canvi en el concepte de servei públic d’ocupació, emfatitzant que en la capital del Baix Vinalopó s’han invertit més de 55 milions d’euros en polítiques laborals, beneficiant a 20.000 il·licitans i il·licitanes, tant en l’àmbit de la formació com en el de l’ocupació pública i privada.

Durant la jornada es van desenvolupar diversos tallers formatius relatius a la cerca d’ocupació, entre ells, confecció de cartes de presentació, elaboració de currículum i vídeo currículum, perfils de Linkedin, simulacres de processos selectius, entrevistes de treball i anàlisi de fortaleses professionals i formulació de plans segons objectius laborals.

En l’esdeveniment van participar una vintena d’empreses que realitzaren diversos processos de selecció de personal entre els participants.
A més, va tindre lloc la ponència denominada “‘L’ocupació a Elx” a càrrec de representants dels agents econòmics i socials del municipi. També es van donar a conéixer els serveis que en matèria d’ocupació ofereixen Labora i la Regidoria de Promoció Econòmica.

Font:

https://www.elche.es/2021/06/el-forum-connecta-labora-reune-a-cerca-de-un-millar-de-personas-en-el-centro-de-congresos-ciutat-delx/

Leave a Reply