ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El consorci gestor del pacte territorial per l’ocupació de la plana baixa organitza una jornada d’innovació per als municipis consorciats

By 25/01/2023No Comments

El passat 26 d’octubre del 2022 el Pacte Territorial de la Plana Baixa juntament amb la FVMP va organitzar la “Jornada d’Innovació Municipal” amb la finalitat de donar a conéixer les diferents iniciatives municipals que s’estan implementant en els municipis més pioners en aquesta materia i que podran ser implementats en els municipis del Consorci i fer d’aquests espais més eficients, responsables i sostenibles mitjançant la identificació d’indicadors Smart City.

Des de l’àrea d’Innovació i digitalització del Consorci de la Plana Baixa es destinen esforços perquè els gestors i tècnics dels nostres municipis coneguen de primera mà el projecte “Smart City” i diversos casos d’innovació d’èxit executats en municipis de la Comunitat Valenciana.

Què és SMART CITY? No és un projecte tecnològic, és un projecte de ciutat des del punt de vista de la tecnologia. Una ciutat intel·ligent és aquella que és capaç d’aprofitar les dades que produeix en el seu funcionament diari per a generar informació nova que li permet millorar la seua gestió i ser més sostenible, més competitiva i oferir millor qualitat de vida als seus habitants, per a això és necessari la participació i col·laboració de tots els actors ciutadans.

En conjuminar el Consorci i la FVMP coneixements d’innovació es va aconseguir crear una jornada on professionals van presentar als alcaldes, regidors i tècnics projectes tan innovadors com l’eina d’acte diagnòstic “Índex Smart City”, el projecte Smart Villages liderat per la Diputació de Castelló, el projecte Smart Commerce de la Vall d’Uixó, l’e-commerce de proximitat, Vinaròs Smart City i la Fira destaca.

La jornada es va desenvolupar en el saló de plens de l’ajuntament de la Vall d’Uixó amb un total d’assistents de 28 persones i una duració de tres hores i mitja. Els assistents van poder exposar totes les seues inquietuds al voltant dels temes d’innovació que es presentaren. Aquestes inquietuds van ser contestades pels ponents aclarint-les amb gran detall. En definitiva, una jornada molt profitosa per a tots els nostres municipis.

Leave a Reply