Des de l’acord territorial Actaio continuem amb les línies de treball basades en els objectius per a incentivar l’ocupació i el desenvolupament local, sobretot per al Foment de la Formació Professional en les ocupacions preferents en la indústria de l’àmbit territorial de l’acord.

Una de les característiques del nostre Acord és que el formen dos Àrees Funcionals. D’una banda l’àrea funcional d’Alcoi, que abasta les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la subcomarca de la Foia de Castalla. I d’altra banda l’àrea funcional de la Vall d’Albaida, formada per la comarca del mateix nom. Una altra característica és que l’àmbit geogràfic comprén dues províncies: Alacant i València. També ens caracteritza el fet que cada projecte experimental pel qual desenvolupem l’activitat de l’Acord està liderat per un ajuntament signant. D’aquesta manera, en 2017 i 2020 es va executar a través de l’ajuntament d’Alcoi, en 2019 a través de l’ajuntament d’Ibi, i en 2018 i en l’actualitat des de l’ajuntament d’Ontinyent.

Des del mes d’octubre estem treballant amb el Projecte Experimental V desenvolupant cinc línies principals d’activitat:

1. L’FP com a recurs clau per al desenvolupament socioeconòmic. La finalitat és que la ciutadania estiga qualificada per a desenvolupar ocupacions amb alta demanda per les indústries en l’actualitat i en el futur, i d’aquesta forma disposar d’un capital humà que fa possible augmentar la innovació i la competitivitat empresarial

2. Foment de la innovació social com a fórmula per a l’emprenedoria. La finalitat és que es considere aquesta via com una opció més cap a la inserció social i laboral dels professionals del territori.

3. Generar dinàmiques de comunicació efectives i innovadores entre els agents socials que milloren el teixit empresarial i productiu i les relacions laborals. La finalitat és que es mobilitze el món empresarial amb accions dirigides a donar suport al creixement de les persones i les organitzacions a través d’unes relacions que optimitzen els recursos i conjuminen els interessos.

4. Desenvolupament de recursos i treball online per a la inserció laboral. La finalitat és que els professionals reben informació i capacitació digital com a habilitat essencial d’accés a l’ocupació.

5. Abastar tots els municipis del territori. La finalitat és que aquestes activitats es facen extensibles més enllà dels tres municipis signants de l’Acord.

Per a tot això, un equip format per 4 tècniques de formació facilitarà que aquestes línies de treball arriben a aconseguir-se, comptant també amb la participació activa de les persones que representen al nostre consell rector: Ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent; les organitzacions empresarials IBIAE, COEVAL i FEDAC; i les organitzacions sindicals CCOO PV i UGT PV.

Leave a Reply