El Pacte Territorial per l’Ocupació La Plana Baixa ha decidit acostar els serveis a la ciutadania. Aquest Pacte comprén 10 municipis, dels quals quatre tenen menys de 2.000 habitants. I només dos d’ells compten amb Agències de Col·locació.

El mes d’octubre es va iniciar un projecte pilot, començant per un dels pobles més muntanyencs, Eslida, amb 759 habitants a l’any 2019.

El projecte consisteix en que el personal laboral del Pacte es desplace als municipis per a aconseguir acostar a les persones els serveis de cerca d’ocupació i assessorament en emprenedoria.

Les dates previstes són el tercer dilluns de cada mes, fins a desembre inclòs, durant dos hores en el matí, cada dia. Es tracta d’un projecte pilot, per a replicar en altres municipis.

El següent pas serà implementar el servei de manera online.

En el primer dia d’atenció s’ha aconseguit oferir informació actualitzada a dos persones demandants d’ocupació. Dada curiosa d’aquestes atencions ha sigut comprovar com persones amb nivell acadèmic universitari no coneixen la importància d’estar inscrits com a demandants d’ocupació en el LABORA.

Leave a Reply