ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Vall del VinalopóPactesPactes Alacant

Comença la Fase 3: Promoció d’Accions Innovadores de la Vall del Vinalopó

By 13/09/2021November 26th, 2021No Comments

El Consorci Intermunicipal del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó inicia la fase 3 del projecte experimental de Promoció d’Accions Innovadores del Vinalopó amb l’objectiu de continuar impulsant la marca territorial “Connecta Vinalopó”.

Aquesta marca naix amb la finalitat de convertir-se en una taula de diàleg social entre el teixit empresarial, social i les administracions públiques per a promocionar junts l’ocupació i l’emprenedoria.

Amb aquest horitzó marcat es construeixen iniciatives i projectes en comú, a més de compartir bones pràctiques entre les entitats consorciades que donen exemple i animen a la seua rèplica.

Aquest últim punt és essencial en la tercera fase del projecte, ja que arriba el moment de dissenyar i executar un pla de comunicació eficaç que permeta posar en valor les diferents propostes que s’estan realitzant des dels municipis i les entitats del nostre territori.

D’aquesta manera es fomenta la seua singularitat i la seua especialització temàtica per a evitar solapes i duplicitats, però sempre tenint al cap la possibilitat de replicar accions reeixides en l’àmbit de l’ocupació similars.
A més, una de les innovacions clau en aquesta fase és la generació de grups d’interés, així com projectes i esdeveniments que seran dutes a terme de manera íntegra a través de la nostra Comunitat Virtual CONNECTA VINALOPÓ.

Aquesta comunitat acull a tots les entitats consorciades del Pacte per a poder brindar-les de manera senzilla i accessible tant informació sobre formacions i recursos com a notícies d’interés relacionades amb l’ocupació en el territori.

En definitiva, la Comunitat Virtual Connecta Vinalopó, pretén exercir d’altaveu de les diferents accions, iniciatives i recursos existents, tant a nivell local i autonòmic, així com estatal i europeu. Fomentant, incentivant i impulsant accions pròpies dirigides al foment d’ocupació, emprenedoria, innovació i economia social.

En aquest sentit, un altre dels punts essencials d’aquesta Fase 3 és continuar amb el mapatge del territori i les actuacions de les anteriors fases per a continuar dotant de contingut, dinamitzar i promoure la Comunitat Virtual Connecta Vinalopó amb els objectius de procurar la seua continuïtat en el temps i millorar la fluïdesa en la comunicació, enfortir la xarxa de treball establida per a tractar d’anticipar les perspectives futures en el mercat laboral i les competències exigides.

Tot aquest enfocament posat en la Comunitat Digital Connecta Vinalopó encaixa amb l’aposta constant per l’emprenedoria i la millora de l’ocupabilitat que defineix al Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó.
Per aquest motiu l’1 de juliol presentem l’esdeveniment “Acció Emprenedora”: una jornada informativa enfocada en diferents iniciatives d’emprenedoria en el nostre territori.

En aquesta jornada comptem amb la col·laboració de GENION LAB (Cooperativa especialitzada en gestió d’espais de coworking i generació de comunitats emprenedores), AESAL-CV (Agrupació Empresarial de Societats Laborals i Economia Social de la Comunitat Valenciana) i FEVECTA (Federació València d’Empreses Cooperatives de Treball Associat) que ens van informar sobre metodologies d’èxit en emprenedoria, cooperatives de treball associat, emprenedoria amb societats laborals i coworking.

A més, facilitem als usuaris i usuàries de Connecta Vinalopó dos presentacions:

• Línies de finançament de l’Institut Valencià de Finances, entitat de la Generalitat Valenciana la principal funció de la qual és facilitar finançament a empreses de la Comunitat Valenciana.

• Passos a seguir per a emprendre a través de la figura del treballador per compte propi.

El vídeo de “Acció Emprenedora” es pot trobar en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=bsjqqyybtw0

Considerem que és un vídeo molt interessant i que pot resoldre molts dels dubtes que tenen totes les persones emprenedores.

En Connecta Vinalopó continuem avançant sempre en la mateixa direcció: continuar sent un nexe, un espai comú per a tots aquells agents de la societat que puguen impulsar l’ocupació.

Junts podem aconseguir grans coses!

Leave a Reply