ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

Castelló CREA impulsa el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV

By 25/01/2023No Comments

La regidora d’Ocupació visita les instal·lacions municipals al costat del secretari autonòmic d’Ocupació i la directora general d’ocupació i formació de LABORA.

La regidora d’Ocupació, Patrícia Puerta, ha visitat les instal·lacions del Centre Municipal de Formació Tetuan XIV al costat del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la directora general d’Ocupació i Formació de Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació).

El Centre Municipal de Formació Tetuan XIV és un complex formatiu que compta amb 5.420 m². Disposa de catorze aules i huit tallers, a més d’altres espais com els administratius o l’hort ecològic. Les seues instal·lacions estan preparades per a realitzar tallers pràctics en sectors com l’agricultura ecològica, instal·lació d’energia solar tèrmica i fotovoltaica, soldadura i fusteria metàl·lica, fusteria de fusta, lampisteria i calefacció, electricitat, obra, jardineria, o ceràmica artística entre altres.

Entre els diferents tipus de formació que s’imparteix es troben els programes mixtos d’ocupació i formació subvencionats per Labora i amb els quals es poden obtindre Certificats de Professionalitat. El centre ha posat en marxa més de 20 d’aquests projectes formatius. Durant 2022, han tingut lloc el Taller d’Ocupació XIII, Et Formem 5 i T’Avalem III, i abans que acabe l’any arrancarà el Taller d’Ocupació XIV.

Així mateix, a l’octubre, va començar un altre programa formatiu: la nova edició de la Llançadora Connecta Ocupació. Un programa impulsat per la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló. La Llançadora Connecta Ocupació està dirigida a persones aturades, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tindre qualsevol nivell d’estudis (ESO, Formació Professional, Batxillerat, Universitat, Màster, etc.) i procedir de qualsevol sector professional, amb o sense experiència prèvia.

A més d’aquests programes, CastellóCREA, ofereix els CursosCREA, píndoles formatives de curta duració i de continguts molt concrets que responen a les necessitats del mercat laboral, per a afavorir la inserció de les persones desocupades i millorar l’ocupabilitat d’aquelles que ja es troben en actiu. En 2022 s’han impartit 13 CursosCREA en diferents especialitats com ara ceràmica, logística, serveis, comerç i hostaleria. Gràcies a aquesta iniciativa s’han pogut formar 183 persones, 121 dones i 62 homes.

Leave a Reply