ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

El departament d’ocupació i formació de l’ajuntament d’elx participa en l’estudi de necessitats formatives del consell territorial de formació professional de la comarca del baix vinalopó

By 25/01/2023No Comments

El Departament d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament d’Elx, en el marc del Consell Territorial de Formació Professional, està participant activament en la realització de l’estudi de necessitats formatives, l’objectiu de les quals és adequar l’oferta de Formació Professional a les necessitats del mercat laboral de la comarca.

Font: www.elche.es (acte de constitució del Consell Territorial).

En el Consell Territorial participen representants dels Ajuntaments de la Comarca del Baix Vinalopó, juntament amb LABORA – SERVEF i els agents econòmics i socials del territori. El treball conjunt d’aquestes entitats s’encamina a planificar l’oferta formativa en funció de les necessitats del teixit productiu i la ciutadania.

El Consell es va constituir oficialment el febrer passat en una sessió conjunta celebrada en el Centre de Congressos d’Elx, havent-se realitzat des de llavors diverses sessions conjuntes de treball, el resultat final del qual es traduirà en la realització de l’Estudi de Necessitats Formatives de l’Àrea del Baix Vinalopó. Així mateix, es configura com un comité consultiu, deliberatiu i de participació social. Tot això permetrà actuar com un observatori territorial i fòrum actiu de debat.

La Formació Professional és clau per a la inserció professional de la joventut, al mateix temps que permet a les empreses contractar professionals amb perfils tècnics específics. D’altra banda, cada vegada són més les persones d’edat més avançada que cursen mòduls concrets per a millorar les seues habilitats i coneixements.

En 2019 es va crear a Elx el Consell Municipal de Formació Professional, l’objectiu de la qual és adaptar aquests ensenyaments a les necessitats del món laboral.

Amb 23 centres d’FP en el terme municipal, i més de 2.500 estudiants de cicles formatius de grau mitjà i superior, el Consell local tracta de donar resposta a la necessitat expressada per la societat de posar en valor i millorar la qualitat de les educacions tècniques a la ciutat i comarca.

Segons les dades que consten en l’Agència Municipal de Col·locació de l’Ajuntament d’Elx, els perfils professionals més demandats per les empreses usuàries del servei d’intermediació laboral són els següents:

PERFIL PROFESSIONAL DEMANDAT FORMACIÓ RELACIONADA
Electromecànic/a  Tècnic Superior en Administració i Finances Tècnic en Manteniment Electromecànic. Tècnic Superior en Mecatrònica Industrial.
Electricista  Tècnic en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

Tècnic Superior en Sistemes Electrotècnics i Automatitzats.

Frigorista Tècnic en Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització.
Programador/a Tècnic Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Web.

Tècnic Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma.

 

Auxiliar administratiu/a amb coneixements de comptabilitat Tècnic en Gestió Administrativa.

Tècnic Superior en Administració i Finances.

Auxiliar administratiu/a amb coneixements de comptabilitat

Cambrer/a Operacions bàsiques de restaurant i bar
Cuiner/a – ajudant de cuina Operacions bàsiques de cuina HOTR0108.

Títol Professional Bàsic en Cuina i Restauració.

Tècnic en Cuina i Gastronomia.

Operari/a cadena de muntatge calçat Només es demanda experiència, no formació.
Obrer Fàbriques d’obra de paleta (Oficial de 1a).

Leave a Reply