Acord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforActualitatPactesPactes València

Balanç de les accions de l’Acord Territorial de la Safor, Edició 2020

By 08/02/2021February 15th, 2021No Comments

Poc més d’un any després del seu començament, al desembre de 2019, les xifres posen de manifest els resultats positius en termes d’inserció i innovació fruit de les accions desenvolupades en la que ha estat la quarta edició de programes experimentals en el marc de l’Acord Territorial de la comarca de la Safor-La Safor Emprèn.

L’Acord Territorial de la Safor ha tancat l’any 2020 amb uns excel·lents resultats pel que fa a la participació. Uns resultats que, en bona mesura, s’expliquen per la possibilitat que han tingut els participants de realitzar activitats completament en línia o semi-presencials, adaptant-se així a les necessitats generades per la pandèmia.

És per això que en les propostes d’aquesta edició han participat prop de 150 persones de les quals més d’un 32 per cent han aconseguit inserir-se al mercat laboral, acomplint per tant l’objectiu principal de les accions programades per l’Acord Territorial.

Si seguim parlant de xifres podem posar de relleu que s’han realitzat un total de 3 webinars amb empreses, 1 curs sobre seu electrònica, més de 100 tutories personalitzades i 9 Dispositius d’Accés a l’Ocupació, 7 d’ells en línia, un presencial en el mes de març i un altre de presencial per a dones.

Menció especial mereix aquesta darrera acció formativa orientada a un col·lectiu específic de dones desocupades i amb moltes dificultats d’accés al mercat laboral, que es va realitzar amb col·laboració en el departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia. Per a aquesta activitat es va dissenyar un pla formatiu intens atenent a les especificitats dels seus perfils amb activitats adreçades no sols a qüestions pràctiques com ara redactar un currículum o saber com accedir als portals de feina adients, sinó també conèixer i reforçar les seus competències i habilitats o saber afrontar un procés de selecció i una entrevista de treball.

L’Acord Territorial La Safor-La Safor Emprèn, és un acord comarcal per a l’ocupació i el desenvolupament sostenible, signat entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia i els agents econòmics i socials de la Safor, en el marc de les ajudes impulsades per GVA LABORA

Leave a Reply