ActualitatUniversitat ValènciaUniversitats

Avalem Territori 2021, el programa s’amplia

By 13/02/2021February 23rd, 2021No Comments

Avalem Territori, el programa de LABORA que té per objecte les estratègies d’ocupació aplicades en el territori, basat en la implantació dels Acords Territorials per l’Ocupació, i assessorat per les universitats valencianes, ha iniciat un nou exercici amb interessants novetats, que tenen per objecte consolidar les tasques de laboratori territorial de l’ocupació valenciana.

Com és habitual des de 2017, les universitats d’Alacant, Jaume I i de València continuaran realitzant l’assessorament tècnic als equips humans dels Pactes. En aquest sentit destaca el seguiment de les estratègies dissenyades durant 2020, així com dels projectes experimentals. La Universitat de València, coordinadora acadèmica d’Avalem Territori, continuarà amb el seguiment periòdic estadístic, elaborarà taules dinàmiques i realitzarà la cartografia, instrument imprescindible en els treballs territorials.

Des del punt de vista de la divulgació de continguts tècnics, LABORA ha sol·licitat el disseny i la confecció d’infografies que tenen com a objectiu facilitar informació bàsica als diversos actors territorials. D’aquesta manera es tractaran aspectes vinculats amb els diagnòstics i les estratègies territorials, els projectes experimentals, o els indicadors de seguiment, per a cadascun dels Acords Territorials. Es tracta d’una iniciativa molt oportuna per als avanços en matèria de comunicació dels resultats dels treballs canalitzats per les tres universitats.

La innovació territorial serà, de nou, objecte de diversos estudis abordats per investigadors universitaris. En aquesta anualitat s’abordaran diverses temàtiques vinculades amb l’economia blava, el patrimoni cultural valencià, el sector industrial o les activitats logístiques. Iniciatives que comptaran a més amb la participació de diversos dels Acords Territorials.

El Covid-19 i el seu impacte territorial serà tractat en un estudi específic que ha sigut proposat i dissenyat per la Universitat de València, i que serà abordat per les tres universitats participants, així com pels diversos actors territorials. El document final pretén ser una radiografia real dels efectes de la pandèmia que afecta el conjunt del territori valencià, així com les especificitats observades en les diferents comarques castellonenques, valencianes i alacantines. El pla de treball recull la participació de tècnics locals, empresaris, sindicats, representants de l’administració pública, etc. El document serà publicat, igual que altres estudis, com els d’Innovació Territorial (2020 i 2021).

AVALEM TERRITORI 2021 continuarà comptant en el seu pla de comunicació amb el butlletí mensual digital, així com de la pàgina web. En tots dos casos constitueixen un magnífic aparador de la prolixa activitat dels Acords Territorials per l’Ocupació, les universitats i Labora, en el territori valencià.

Leave a Reply